Drugi Mehatronika nagradni konkurs #002 koju smo organizovali za naše čitaoce za nagradu je imala ArmSom P2-Pro SBC. Odmah želimo da se zahvalimo kompaniji ArmSom koja nam je poslala ova dva primerka kako bi ih podelili i ujedno dodatno promovisali njihov proizvod. Ovakve akcije su „dobitna kombinacija“ za sve, koliko ga proizvođače, toliko i za naše čitaoce, pa time i za magazin Mehatroniku.

ArmSom P2-Pro je baziran na Rockchip RK3308B-S SoC-u koji u sebi ima ARM Cortex-A35 jezgra. Njegova posebnost je što nema GPU u sebi, te stoga na ploči nema video izlaza. Namenjen je pre svega za Smart audio projekte i direktno se na njega, zbog broja izvedenih audio linija može povezati niz od čak šest mikrofona, što otvara širok spektar aplikacija. Dodatno, na ploči je implementiran i Ethernet i Wi-Fi/Bluetooth što se idealno uklapa u projekte izdvojenih audio izvora.

ArmSom P2-Pro je interesantan SBC sa mnoštvom linija namenjenih za muzičke signale | photo: magazin Mehatronika

Da bi ovu akciju učinili atraktivnijom izradili smo dva dodatna poklona za naše dobitnike: Srđana i Andreja. Napravili smo specijlano dizajnirane kutijice u kojima će moći da čuvaju svoje poklone i po jedan privesak sa pozivom da „zajedno oblikujemo mehatroniku“.

Poklon nisu bile samo mali računari, već i primerci magazina Mehatronika | photo: magazin Mehatronika

Naravno tu su i primerci najnovijeg broja magazina Mehatronika koji na preko osamdeset strana donosi pregled mehatroničkih dostignuća i za koje verujemo da će ostati na njihovim policama kao trag razvoja mehatronike u ovom trenutku. Možda uz nagradu koju ćemo podeliti u #003 akciji koja počinje za par dana.

Aleksandar Dakić
Follow me
Latest posts by Aleksandar Dakić (see all)