LattePanda tim je lansirao najtanji računar na svetu koji se može hakovati i stati u džep – LattePanda 3 Delta. Može se naći kod svih globalnih distributera elektronskih komponenti, a ova saradnja će obezbediti da kupci lako mogu da brzo i lako izberu odgovarajući LattePanda 3 Delta paket preko veb stranica globalnih distributera elektronskih komponenti i kompanije LattePanda.

„LattePanda tim je tako ponosan što sarađuje sa globalnim distributerima elektronskih komponenti u ovom zajedničkom lansiranju novog prouvoda. Poslata je poruka našim klijentima da mogu da brzo i lako dobiju LattePanda 3 Delta SBC i hakovati ga bilo gde u svetu. Naša saradnja obezbežuje još viši nivo usluga korisnicima“, rekao je Sandi Zhang, CMO LattePanda tima.

LattePanda 3 Delta je spremna da definiše novu eru računarstva i pokrene mega kreativnost za tehnološke entuzijaste i otvori put industrijskim inovacijama. Dobila je značajno povećanje performansi nadogradnjom sa Celerona N4100 na LattePanda Delta na Intel Celeron N5105 procesor 11. generacije sa burst frekvencijom do 2,9 GHz, održavajući skoro isti pinout i raspored kao prethodna verzija kako bi se omogućila laka migracija sistema ili nadogradnja prostom zamenom. U poređenju sa prethodnom verzijom, CPU LattePanda 3 Delta radi do 2 puta brže, dok GPU radi do 3 puta brže da bi podržao čak i zahtevne aplikacije kao što je prikazivanje 4K HDR videa i pokretanje zahtevnih igrica.

Brži transfer nego ikad
LattePanda 3 Delta koristi Wi-Fi 6 čija je brzina prenosa do 2,4 Gb/s, što je 2,7 puta brže od Wi-Fi 5. Takođe je opremljen USB 3.2 gen2 x1 portom koji ima ultra-veliki propusni opseg, pružajući do 10Gb/s protoka što je dvostruko brže od USB3.2 gen1 x1 (ranije poznatog kao USB3.0). Osim toga, LattePanda 3 Delta ima ugrađen gigabitni Ethernet port koji može da se poveže na Internet izuzetno velikom brzinom.
Brža memorija i veći prostor za skladištenje za bogatu kreativnost
LattePanda 3 Delta koristi visokofrekventnu LPDDR4 RAM memoriju od 2933 MHz – do 8 GB, 2x veća od prethodne generacije – za superbrze, beskompromisne performanse. Skladištenje – do 64 GB – je udvostručeno za instaliranje više softvera i podataka bez potrebe za dodatnom spoljnom memorijom.
Kompatibilan sa Windows i Linux-om
LattePanda 3 Delta je kompatibilan sa operativnim sistemima Windows 10 i Linux. Vredi napomenuti da i Windows 11 može u potpunosti da radi na LattePanda 3 Delta.
Watch Dog i automatski Power On omogućavaju sa lakoćom rad bez nadzora
Novi kuler obezbeđuje bolje hlađenje i održava najbolje performanse
Do 42 proširiva interfejsa garantuju potpunu hakabilnost i bogatstvo opcija za rad
U ponudi je i novi namenski 12,5-inčni 4K IPS ekran osetljiv na dodir sa ultra-visokom rezolucijom od 3840 x 2160 piksela i podržanu HDR funkcionalnost, opremljen sa dva USB tipa C i jednim mini HDMI portom.

Ključne karakteristike i specifikacije:

 • CPU: Intel Celeron N5105 @2.0~2.9GHz, 4 Core i 4M Cache
 • 8GB LPDDR4 @2933MHz RAM
 • 64GB eMMC
 • M.2 M key (support NVMe SSD), M.2 B key (support SATA SSD,4G & 5G Module)
 • WiFi 6 @2.4Gb/s
 • Bluetooth 5.2
 • Co-Processor: Arduino Leonardo
 • 2x USB 3.2 Gen1
 • USB 3.2 Gen2
 • USB Type C
 • USB 2.0 (Pin header)
 • HDMI 2.0b, Display port 1.4 via USB-C, eDP
 • Dimenzije: 125mm x 78mm x 16mm
 • Operativni sistemi: Windows 10, Windows 11 i Linux

Dizajniran kao najtanji singlbord računar na svetu koji može stati i u džep, LattePanda 3 Delta nije samo optimalan razvojni alat za kreativne programere, talentovane i kreativne pojedince, već je pogodan i za IoT Edge, robotiku, primenu u pametnim fabrikama, kućnu automatizaciju, ručne uređaje i za AI.

Da biste videli poboljšane funkcije LattePanda 3 Delta, idite na LattePanda – Windows 10 računar sa integrisanim Arduinom.

Marija D.