Kako se bližimo kraju 2023. godine, industrije širom sveta duboko su u procesu transformacije, otkrivajući potpuno nove načine rada zahvaljujući napretku veštačke inteligencije. Microsoft Ignite predvodi tu promenu, pokazujući inovacije koje osnažuju korisnike, partnere i programere da iskoriste puni potencijal Microsoft tehnologije, menjajući način na koji radimo.

Revolucionarni novi način rada uz Microsoft Copilot

Microsoft Copilot, predstavljen pre osam meseci sa vizijom da smanji digitalni dug i poboljša produktivnost, pokazao se kao istinski generator promena. Prema najnovijem Microsoft Work Trend Index izveštaju, korisnici Copilota dostigli su povećanje produktivnosti od 70%, sa značajnim poboljšanjima u kvaliteta rada (68%) i kreativnim procesima (68%). Učinak Copilota se proteže i na sastanke, jer njegovi korisnici sada mogu nadoknaditi propušteni sastanak gotovo četiri puta brže. Pogodnosti uključuju i provođenje manje vremena u rešavanju e-mailova (64%) ili pripremi prve verzije e-maila (87%).

photo: Microsoft Copilot

Tokom Ignite konferencije Microsoft je najavio da Copilot za Microsoft 365, transformativni alat kojeg su već prihvatili industrijski giganti kao što su Visa, BP, Honda i Pfizer, te Microsoft partneri kao što su Accenture, EY, KPMG, Kyndryl i PwC, postaje generalno dostupan. Novi Microsoft Copilot Dashboard organizacijama nudi uvid u svoju učinkovitost, a Copilot Profile oblikuje odgovore na temelju individualnih preferencija i uloga. Nove funkcionalnosti u Copilotu u Outlooku pomažu u pripremi sastanaka, a, uz nove opcije pisanja beleški i korišćenja whiteboarda koje nudi Copilot u Microsoft Teams-u, svi mogu lakše pratiti sadržaj sastanaka. To čini Copilot nezamenjivim članom tima jer nadilazi ulogu ličnog asistenta i pomaže celom timu.

Proširujući Copilot eko-sistem, Microsoft predstavlja Copilot Studio, low-code alat koji organizacijama omogućava da prilagode Microsoft Copilot za Microsoft 365 integrišući ključne poslovne podatke i kreirajući prilagođene kopilote za razne svrhe. Uticaj Copilota proteže se i na službu za korisnike. Microsoft Copilot for Service je najnoviji kopilot koji pruža podršku temeljenu na specifičnim ulogama i pomaže poslovnim sistemima da ubrzaju transformaciju službe za korisnike pomoću veštačke inteligencije. Microsoft Dynamics 365 Guides pomaže zaposlenima u direktnom kontaktu sa korisnicima da obave kompleksne zadatke i brže reše probleme ne prekidajući tok rada. Microsoft Copilot za Azure pojednostavljuje svakodnevnu IT administraciju, jer nudi uniformno iskustvo chata uzimajući u obzir ulogu i ciljeve korisnika. Poboljšava sposobnost dizajniranja, upravljanja i rešavanja problema sa aplikacijama i infrastrukturom.

photo: Microsoft Copilot

Microsoft nastavlja da korisničko iskustvo učini što jednostavnijim i učini Microsoft Copilot pristupačnijim svima počinje sa web pretraživačem Bing. Bing Chat i Bing Chat Enterprise sada jednostavno postaju Copilot, koji će biti generalno dostupan počevši od 1. decembra.

Dok se Microsoft Ignite 2023 privodi kraju, sve je jasnije da veštačka inteligencija nije samo tehnološka evolucija, već i katalizator za neviđene promene, preoblikujući način na koji radimo, sarađujemo i inoviramo. Microsoft-ova predanost osnaživanju pojedinaca, organizacija i developera pomoću transformativnih tehnologija temeljenih na veštačkoj inteligenciji naglašavaju njegovu viziju budućnosti u kojoj će AI poboljšati svaki aspekt naših života.

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)