20% lakši od prethodnika, uz to i mnogo snažniji: DSBG prevazilazi bilo koji drugi pogon u svojoj klasi. Pažljivo osmišljen kroz detaljnu analizu u razvojnom procesu objedinjuje jedinstveni dizajn i ultramoderan koncept proizvoda.

17627u_1

Kompletno nov dizajn i mnoštvo iznenađujućih novih funkcija koje vas čine produktivnijim
Krajnji poklopci, modul klipa i sistem prigušenja su iznova razvijeni.  Dizajn sa spojnicama i redizajniranim poklopcima čine DSBG najlakšim cilindrom velikog prečnika u svojoj klasi. Uz sve to kapacitet rukovanja teretom je veći nego kod njegovog prethodnika iz serije DNG, koji se može bez problema zameniti novim DSBG modelom. Prednosti novog dizajna su: poboljšana zaštita od prevelikog pritiska,lakše rukovanje i veća efikasnost, uz atraktivnu cenu.

Koncept proizvoda se primetno razlikuje od koncepta njegovog prethodika. Zahvaljujući unapred definisanim hodovima i visokomodularnom sistemu u mnogim varijantama kao što je ATEX verzija i verzija otporna na temperature do 150 °C, DSBG je ekstremno fleksibilan pri korišćeju i ima izuzetne performanse čak i u teškim uslovima rada.

Novi dizajn poklopca

  • 20% lakši
  • Izdržljviji

Novo uležištenje klipnjače

  • Optimizovan za dug radni vek
  • ATEX verzija

    Novi dizajn modula klipa

  • Lakši
  • Trajniji

Dizajniran za teške uslove rada
Kombinacija  beskontaktnih prekidača SMT-8M-A i moćne tehnologije DSBG serije cilindara čini ih  nepobedivim u svakoj aplikaciji, čak i u teškim uslovima rada.
16141k_1_bear
Kao saliven – nosač senzora DASP-M4-160-A
Omogućava sigurno pridržavanje beskontaktnih prekidača kako bi tačnije detektovali krajnju poziciju, čak i u teškim uslovima rada.
17627k_3
Neupadljiv ali krucijalan: elastični element za prigušenje
Element za prigušenje je esencijalna komponenta novog cilindra. Elastični prstenovi efikasno prigušuju udar klipa gde potpuno upijaju energiju malog intenziteta i u isto vreme redukuju buku i vibracije. Pri većim opterećenjima, elastični elementi za prigušenje aktivno podpomažu podesivim ispusnim ventilima vazdušnog prigušenja PPV. DSBG je veoma precizan u krajnjim pozicijama: čak  pri pritiscima od 3 do 4 bara, elastomerna prigušnica se sabija nakon kratkog vremena i modul klipa dostiže krajnju poziciju dodirom ‘metal na metal’.

Više o DSBG: https://www.festo.com/cms/sr_rs/19985.htm


Više informacija: Festo Beograd, Omladinskih brigada 90v, 11070 Beograd, Tel: +381 11 7853 900 , e-mail:info@festo.rs, http://www.festo.rs

Aleksandar Dakić
Follow me