transportni sistemi 1

Mikro Kontrol je sistem integrator u oblasti industrijske automatizacije. Specijalizovani smo za inženjering i izvođenje radova u oblasti rudarstva, metalurgije, energetike, industrije, tretmana voda. Svojim korisnicima obezbeđujemo rešenja “ključ u ruke“, opremu svetskih proizvođača, tehničku podršku i raznovrsne obuke.

PROJEKTOVANJE, PROGRAMIRANJE, IZRADA UPRAVLJAČKIH ORMANA I PUŠTANJE U RAD
TRANSPORTNOG SISTEMA 1 u Rudniku bakra MAJDANPEK

U veoma kratkom roku, od 60 dana, Mikro Kontrol je uspeo da realizuje obiman projekat u Rudniku bakra Majdanpek koji je zahtevao kompletnu rekonstrukciju upravljačkog sistema nad opremom ukupne instalisane snage 10MW. Realizovali smo upravljanje transportnim i drobilišnim sistemom u okviru Transportnog sistema 1. Mikro Kontrol je izradio elektro projekat transportnog i drobilišnog sistema, isporuku elektro opreme, montažu opreme u razvodne ormane, izradu aplikativnog softvera i puštanje sistema u rad.

Tehnološki sistem se sastoji iz drobilišnog postrojenja sa dve drobilice, pripadajućih člankastih dodavača i trakastog transportnog sistema sa odlagačem. Sistem drobi i transportuje jalovinu od drobilane do jalovišta mali Ujevac. Kako se radi o sistemu koji traži visoku pouzdanost i dostupnost, izabran je PLC na bazi distributivnih I/O modula. U sistemu su tri PLC-a međusobno komunikaciono spregnuta i sa centralnim sistemom upravljanja iz komandne prostorije drobilišnog postrojenja.

Primenjena tehnička rešenja obezbeđuju visoku pouzdanost uz laku dijagnostiku i veću bezbednost u radu.


Više informacija: Mikro Kontrol, Vase Pelagića 30, 11000 Beograd, SRBIJA, Tel.:  +381 11 3699-080, http://www.mikrokontrol.rs

Aleksandar Dakić
Follow me