Poslovanje u „oblaku“ transformiše način upotrebe i troškove softvera za projektovanje. Značajno se smanjuju ulaganja u hardver, instalacije i administraciju. Zamislite da implementacija rešenja za projektovanje može da se uradi u svega par klikova mišem i da vam je alat za projektovanje dostupan 24 sata, sedam dana u nedelji, sa bilo koje lokacije.

U vremenu kada kompleksnost poslovanja raste, kompanije imaju sve izraženiju potrebu za jedinstvenom poslovnom platformom koja obuhvata ceo proces stvaranja proizvoda. Zato je od presudnog značaja obezbediti funkcionalne alate koji maksimalno pojednostavljuju projektne zadatke.

image description

Unapredite svoje poslovanje putem vodeće svetske platforme za projektovanje, koja je pomerila granice u 3D projektovanju. Sada, ne samo da svoje ideje možete lakše da isprojektujete, već niz alata za kolaboraciju čini da vaše poslovanje bude uvek i svuda sa vama. Dassault Systèmes se brine o funkcionisanju sistema i vašim podacima, a na vama je da primenom rešenja, koja čine platformu 3DEXPERIENCE, ostvarite vaše ideje.

3DEXPERIENCE je sveobuhvatna poslovna platforma koja objedinjuje razne brendove i rešenja kompanije Dassault Systèmes – CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, 3DVIA, DYMOLA, ICEM, EXALEAD, NETVIBES u jedinstveno rešenje preko koncepta definisanih korisnika i integrisanog modela podataka o proizvodu. Omogućava integraciju svih procesa i podataka, tokom celog životnog ciklusa proizvoda, u informaciono okruženje sa precizno definisanim ulogama i ovlašćenjima korisnika. Drugim rečima, integriše aplikacije za 3D modelovanje i simulacije, kao i aplikacije za inteligentno upravljanje podacima tj. pretraživanje i sistematizaciju podataka. Povezuje projektante, inženjere, menadžere, različite sektore i lokacije u integrisano preduzeće, omogućavajući stvaranje više od proizvoda, a to su ISKUSTVA (EXPERIENCE) za kupce ili potrošače.

image description

Sa jedinstvenim interfejsom, lakim za korišćenje, 3DEXPERIENCE rešenja, za različite industrijske grane, bazirana su na 3D dizajnu, analizi, simulacijama i veštačkoj inteligenciji programskih rešenja. Dostupna su u dve verzije: na opremi kod korisnika (eng. On premise) i na udaljenoj serverskoj infrastrukturi (eng. On Cloud).

Sva rešenja, koja pruža „tehnologija u oblaku“, imaju obezbeđen siguran pristup i mesto za skladištenje podataka. Mehanizmi zaštite, koji stoje iza vaših podataka, su na najvišem nivou i u skladu sa najnovijim standardima.

image description

Postupak instalacije 3DEXPERIENCE on Cloud
Kako se sve odvija „onlajn“, od trenutka kada kreirate porudžbinu, primite inicijalni e-mail sa potrebnim uputstvima i započnete postupak instalacije, možete biti operativni za 5 do 20 minuta.

Bilo da se radi o lokalnim ili web aplikacijama, sve su prisutne i koriste licence koje se nalaze u oblaku (Cloud), gde se čuvaju podaci, kako za desktop, tako i za web orijentisane aplikacije.

Minimum tehničkih preduslova
Kako se komunikacija sa „oblakom“ vrši onlajn, neophodna vam je stabilna internet veza za nesmetan pristup vašim podacima. Sve što je isprojektovano se konstantno otprema na server, gde se podaci skladište, kako bi vam kasnije uvek bili dostupni. U tom smislu, potrebno je da obezbedite „download“ i „upload“ brzinu od po najmanje 2 MB/sec, što je u današnje vreme, deo većine standardnih internet paketa. Takođe, rezultati ping testa, ne bi trebalo da prelaze 120 mili sekundi. Navedene brojke možete u svakom trenutku proveriti na nekom od sajtova koji su namenjeni testiranju brzine internet konekcije.

Kako su podaci zaštićeni?
Vaši podaci su bezbedniji nego što možete da zamislite. Mehanizmi zaštite su na veoma visokom nivou i podaci su bezbedniji nego na većini servera, gde se čuvaju lokalno. Postoje tri nivoa zaštite, koji se primenjuju u skladu sa najnovijim bezbedonosnim standardima. Dassault Systèmes u svakom trenutku garantuje za bezbednost vaših podataka i omogućava vam da uradite backup i preuzmete ih u bilo kom trenutku.

Zašto 3DEXPERIENCE on Cloud?

image description

Više informacija: CADCAM Data, Sanska 32, Beograd, Srbija; Tel: +381 11 396 2631; meil: info.rs@cadcam-group.euhttp://www.cadcam-group.eu/rs

Aleksandar Dakić
Follow me