Sertifikat bonitetne izvrsnosti dodeljuje se samo najboljima

Proceniti kako posluje neka kompanija moguće je na više načina, ipak, ekonomski stručnjaci smatraju da je najpouzdaniji onaj koji se vodi podacima i statistikama, odnosno finansijskim analizama samog poslovanja firmi.

Tako se dobijaju bonitetne ocene koje su standardizovane i šalju jasnu poruku o tome u kakvoj je situaciji neko preduzeće, dok one najbolje dobijaju i sertifikate bonitetne izvrsnosti.

Upravo ovakve vredne podatke poseduje i analizira nezavisna međunarodna bonitetna kuća CompanyWall, koja potom dodeljuje sertifikate bonitetne izvrsnosti kompanijama sa najvišim bonitetnim ocenama (AAA, AA+ i A+). Tako fizička i pravna lica, koja su u poslovnom svetu, imaju pravi uvid u tržište, poslovne partnere i konkurenciju.

Stručnjaci napominju i da je temeljno poznavanje tržišta definitivno jedan od najboljih načina štednje, jer se tako tačno zna kako ko posluje, ali i koje su odluke ispravne u datom trenutku.

“Bonitetne ocene privrednih subjekata razvrstane su u bonitetne razrede – od najvišeg AAA – do najnižeg CCC. One obuhvataju celokupno poslovanje privrednog subjekta, a CompanyWall jedini ima licencu klasifikacije najviših bonitetnih ocena: AAA, AA+ i A+“, objašnjava direktorka bonitetne kuće, Maja Kljun.

Popularnost bonitetnog ocenjivanja počiva na jednostavnosti – predstavljanju mnoštva obrađenih podataka jednim simbolom.

„Sertifikacija i bonitetni izveštaji doprinose razvoju finansijskog tržišta u zemlji i značajni su za lakše orijentisanje i određivanje preciznijeg finansijskog stanja u zemlji. Pomažu i investitorima da objektivnije sagledaju kako stabilne, tako i nesigurnije strane ekonomske strukture u državi“, istakla je Kljun.

CompanyWall poseduje najveću bazu poslovnih podataka subjekata u Srbiji i regionu, ima na desetine hiljada klijenata i posluje na svim tržištima u regionu (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina).


Više informacija: CompanyWall Business, Makenzijeva 53, 11050 Beograd, 064/6426-484, 011/450-1431, e-mail: info@companywall.rs

Marija D.