INEA rbt je 24. maja u Beogradu organizovala jednodnevni seminar pod imenom “Dani automatizacije 2012” na kome su učestvovali eminentni predavači firme Mitsubishi Electric.

Mitsubishi Electric je jedan od vodećih proizvođača elektronske opreme osnovan još 1921. godine. Danas je prisutan u preko 120 država, a u Srbiji posluje preko firme “INEA SR” iz Smedereva.

Na seminaru u Beogradu su predavači pred više od 50 predstavnika najprestižnijih firmi u Srbiji predstavili najnovije proizvode iz Mitsubishi palete PLC-ova, servoa, i frekventnih regulatora. Posebnu pažnju zauzela je MAPS SCADA, kao  i uvek atraktivni roboti.
Pored standardnog edukativnog dela, polaznici kursa su imali prilike da uz prijatno organizovani ručan razmene iskustva i ideje sa predavačima u opuštenoj atmosferi.

Izvrsno organizovan seminar “Dani automatizacije 2012” završen je podelom tri atraktivne nagrade uz izvlačenje imena dobitnika iz šešira, a ostali polaznici su dobili kvalitetne “Mitsubishi” majce.

Kratki pregled tema na seminaru

MELSERVO J4 serija bazirana je na novoj tehnologiji koja poboljšava bezbednost, produktivnost i energetsku efikasnost. MR-J4, naslednik oprobane i potvrđene MELSERVO J3 serije, daje bolje performanse u svim karakteristikama i na taj način obezbeđuje bolje performanse i povećanu funkcionalnost. Ciljno tržište za MR-J4 za Mitsubishi Electric su proizvođači mašina za pakovanje, stolova za indeksiranje proizvoda i sistema za rukovanje proizvodima.MELSEC FX
seriju čine FX1S, FX1N, FX2N, FX3G, FX3U, FX3UC kontroleri. Bazne jedinice mogu se  opciono kombinovati sa mnoštvom modula i na taj način korisnik može konfigurisati sistem po svojim specifičnim potrebama. Programiranje je maksimalno pojednostavljeno implementacijom jednostavnih komandi koje izvršavaju veoma složene zadatke, brzinom i do 0.065μs/instrukcija kod FX3U. Na prezentaciji posebna pažnja je posvećena korišćenju FX serije u prehrambenoj industriji.

GT-14 serija je novi član Mitsubishi Electric palete HMI uređaja srednje veličine od 5.7” sa montažom na panel. Dostupan je u u kolor i monohromatskoj verziji sa rezolucijom ekrana od 320×240 piksela. Ključna karakteristika GT14 je standardno ugrađena komunikaciona opcija koja podrazumeva: RS232, RS422/485 i Ethernet portove. GT14 ima ‘FA Transparent’ funkciju kojom preko PC računara može direktno upravljati ostalim Mitsubishi Electric FA proizvodima kao što su: PLC-ovi, inverteri i servoi.

SUMMARY: INEA rbt organized the seminar “Automation Days 2012” in Belgrade on 24th May. Over 50 listeners attended the seminar. Eminent lecturers presented Mitsubishi Electric PLCs, Servo drives, Inverters, SCADA & Robots.


Više informacija: INEA SR d.o.o., Ul. Karadjordjeva 12/217, 11300 Smederevo, Republika Srbija, Telefon: + 381 64 68 55 187 ili +381 64 190 83 57, http://www.inea.rs

Follow me