Nova platforma digitalnih servisa za proizvođače mašina

EcoStruxure Machine Advisor je platforma smeštena na cloud namenjena digitalnim servisima i daljinskom pristupu mašina u pogonu. Ovo omogućava proizvođačima mašina da nude nove usluge i servise krajnjim korisnicima bilo gde u svetu. U sinergiji sa ovim najnovijim rešenjem kompanije Schneider Electric, koja je lider u upravljanju energijom i digitalizaciji, proizvođači mašina stvaraju optimalne uslove rada i povećavaju produktivnost i pouzdanost svojih mašina što povoljno utiče na zadovoljstvo njihovih krajnjih korisnika.

Platforma kompanije Schneider Electric ima funkcionalnost praćenja rada pojedinačnih delova sistema, pripreme podataka potrebnih za dokumentaciju i dalju analizu, kao i pravljenje određene baze podataka o samoj mašini, ali i procesu. Istovremeno, omogućeno je praćenje performansi postrojenja na individualnim kontrolnim uređajima, kao i rešavanje svih potencijalnih problema uz pomoć softverskih rešenja baziranih na cloud tehnologijama.

Ono što je, ipak, najznačajnija prednost je što uz primenu EcoStruxure Machine Advisor korisnici, zapravo, imaju jednu operativnu platformu koja prati rad postrojenja tokom čitavog proizvodnog ciklusa i životnog veka mašina, a pristup nadzoru omogućen je iz bilo koje tačke. Osim toga, celokupan nadzor i svi podaci dostupni su neograničenom broju korisnika i grupa.

Na platformi se istovremeno čuvaju podaci o samim mašinama i proizvodnim procesima, omogućeno je praćenje performansi i vremena preostalog do održavanja, a opciono mogu da se naprave sopstvene komandne table gde biste vizuelno predstavili podatke o mašini.

Za korišćenje platforme potrebno je da povežete mašinu na web, preusmerite podatke na cloud i zatim registrujete svoju mašinu na https://machine-advisor.schneider-electric.com što će vam nedvosmisleno olakšati nadgledanje proizvodnog procesa i održavanje mašine.

O kompaniji Schneider Electric
U kompaniji Schneider veruju da je pristup energiji i digitalnom svetu osnovno ljudsko pravo.

Podstiču sve da maksimalno iskoriste svoju energiju i resurse, u skladu sa svojim sloganom Life Is On svuda, za svakoga, u svakom trenutku.

Obezbeđuju digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Kombinuju vodeće svetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge u domenu energetike u integrisanim rešenjima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Posvećeni su stvaranju nebrojenih mogućnosti otvorene, globalne, inovativne zajednice koja sa žarom deli našu suštinsku svrhu i inkluzivne i osnažujuće vrednosti.

www.se.com/rs
www.se.com

Aleksandar Dakić
Follow me