Šta su kolaborativni roboti?

Kolaborativni roboti, poznati i kao Koboti, su roboti koji direktno sarađuju sa ljudima, postajući ključni deo tima pritom dodajući vrednost Vašem poslu. CRX preuzima opasne, ponavljajuće zadatke, održavajući na taj način zdravlje ljudi, istovremeno automatizujući liniju montaže.

Zašto novi CRX?

CRX je pravi partner za početak Vašeg putovanja ka automatizaciji. Vrlo je jednostavan za upotrebu i ima mnogo korisničkih funkcija kao što su Tablet Teach Pendant i drag&drop programiranje. Najnoviji dodatak FANUC-a u kolaborativnoj porodici robota dolazi sa prepoznatljivom FANUC-ovom pouzdanošću kao i svi ostali proizvodi.

Kome bi koristio CRX?

Kompanije svih veličina i industrija mogu imati koristi od kolaborativnih robota poput CRX-a. Pogodan je za kompanije koje su na početku njihovog procesa automatizacije do kompanija sa bogatim iskustvom u tom području, ovaj kolaborativni robot će učiniti da Vaše poslovanje bude isplativije i sigurnije!

Brza instalacija

CRX ne zahteva bilo kakvu posebnu podlogu za instalaciju i kontroler je priključen na uobičajen izvor struje (200-240V).

Ušteda prostora

Sa samo 40 kg težine i vitkog dizajna ovaj kolaborativni robot može se brzo primeniti u fabrikama zahvaljujući svom izgledu i mogućnosti da se montira svuda (pod, naopačke i zid). Verzija sa produženom rukom još više omogućava rad u skučenim prostorima zahvaljući pokretu podvlačenja.

Drag & Drop programiranje

Koristeći Tablet Teach Pendant je moguće raditi programiranje mapiranja tačaka, uzimanje/odlaganje objekta. Ova funkcija dozvoljava brzo programiranje aplikacije u samo nekoliko minuta.

Upustvo za učenje

Korišćenje CRX se lako može savladati. Kako? Koristeći uputstva za učenje funkcija kako programirati Kobota. Samo dovedite robota u željenu poziciju i sačuvajte je na tabletu koristeći drag&drop funkciju.

Jednostavno povezivanje

Novi CRX nudi softver jednostavan za upotrebu omogućavajući korisnicima da lako instaliraju interfejs za perifernu opremu. FANUC poznaje potrebe tržišta i pruža sve moguće opcije kao što su sistemi kamera (iRVision), tehnologija sile senzora (FS-15ia) i još mnogo toga!

Velika pouzdanost

40 godina iskustva proizvodnje industrijskih robota i strast ka savršenstvu su rezultati visoke pouzdanosti. FANUC je veoma ponosan što proizvodi proizvode visokog kvaliteta koji će duži vremenski period raditi savršeno, podržavajući kupce da rade efikasnije i povećaju svoju produktivnost.

Vrhunski servis

Glavna usresređenost FANUC Servisa i Podrške je uvek na Vama i Vašoj proizvodnji. Naša velika servisna Mreža nudi kompletnan opseg rešenja kao što su prediktivno, preventivno/reaktivno održavanje, izuzetno obiman katalog rezervnih delova sa stanja kao i široka ponuda standardnih i prilagođenih programa edukacije.

Spremni ste da pokrenete svoj posao sa više produktivnosti i nadjačate konkurenciju?
Pozovite nas +381 22 2150324 ili nam pošaljite poruku na sales@fanuc.rs!

O kompaniji FANUC

Korporacija FANUC je jedan od vodećih svetskih proizvođača u automatizaciji fabrika za CNC upravljačke sisteme, robote i proizvodne mašine (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT I ROBONANO). Od 1956. godine, FANUC je pionir u razvoju numerički kontrolisanih mašina u industriji automatizacije. Sa 264 lokacije FANUC širom sveta i više od 7.000 zaposlenih, FANUC nudi gustu mrežu prodaje, tehničke podrške, istraživanja i razvoja, logistike i usluga za korisnike.


Više informacija: FANUC Serbia d.o.o., Kralja Petra I Karađorđevića 92a, 22330 Nova Pazova, Telefon: +381 22 2150324, E-mail: info@fanuc.rs, www.fanuc.rs

Aleksandar Dakić
Follow me