U cilju popularizacije informacionih tehnologija na praktičnim primerima Zajednica elektrotehničkih škola Srbije, Školski centar „Nikola Tesla“ iz Vršca i Nordeus fondacija organizuju dvodnevno takmičenje pod nazivom Galaksija kup 2024.

Zadatak ovogodišnjeg takmičenja je veoma široko definisan. Potrebno je i dovoljno osmisliti uređaj korišćenjem mikrokontrolerske ili SoC razvojne platforme po slobodnom izboru koji je primenjiv u bilo kojoj sferi života.

Galaksija kup 2024

Raspored događaja prvog dana takmičenja / photo: Galaksija kup 2024

Timovi su do 20. februara imali zadatak da pošalju dokumentaciju o radu na najviše pet strana kako bi organizator takmičenja imao vremena da oceni kvalitet pristiglih ideja i njihovu realizaciju.

Galaksija kup 2024

Raspored događaja drugog dana takmičenja / photo: Galaksija kup 2024

Završni deo takmičenja, koji podrazumeva praktičnu prezentaciju radova i proglašenje pobednika je zakazano za 22. i 23. mart 2024 godine. U petak, 22. marta u Školskom centru „Nikola Tesla“ radovi 14 škola-učesnika će biti izloženi na uvid zainteresovanim posetiocima. Dok će demonstracija pristiglih rešenja i prikaz obaveznih ppt i video prezentacija koje su učesnici unapred poslali organizatoru biti u subotu 23. marta u Svečanoj sali Hotela Srbija.

Za one koji žele više da saznaju o elektromagnetnom zračenu, Centar za promociju nauke će 22.marta u ŠC „Nikola Tesla“ postaviti izložbu „Spektri“.

Kratak video o Galaksija kupu:

Aleksandar D.
Follow me