Za privredni napredak i modernizaciju industrije svake zemlje od ključnog je značaja praćenje trendova savremenih tehničkih i tehnoloških dostignuća i dostizanje svetskih standarda.  Ovogodišnji 57. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća koji se na Beogradskom sajmu održava od 13. do 17.maja 2013.  idealna je prilika da zajedno zakoračimo u u budućnost i uhvatimo korak sa svetom. Pod sloganom Korak u budućnost, na Sajmu će iskustva razmeniti stručnjaci i poslovni ljudi koji dele istu viziju: primena najnovijih dostignuća i postizanje optimalnih ekonomskih rezultata.

Izlaganje je organizovano kroz međunarodne  izložbe i radne grupe čime se posetiocima sužava izbor, štedi njihovo vreme i omogućava poređenje prednosti izloženih eksponata.  Ovogodišnji sajam poseban akcenat stavlja na domaće izlagače i njihove inovacije. Strani izlagači, distributeri i zastupnici predstaviće posebno u Fabrici 21. veka, između ostalog, CNC mašine, komponente i module za feksibilnu automatizaciju, robote sa različitim aplikacijama, merne instrumente, PLC programabilne kontrolore, obradne i merne centre, softvere, intranet, ekstranet, internet…Biće organizovane i nacionalne izložbe privrede Republike Češke i Slovačke, grupni nastupi slovenačkih i hrvatskih izlagača.

Neizostavni deo sajma su i izlagačke grupe: industrijska elektronika, energetska elektronika, elektroenergetika, logistika i transport, procesna tehnika, zavarivanje, površinska zaštita… Ove godine najavljene su i teme iz oblasti: reindustrijalizacija, energetska efikasnost, alternativni i obnovljivi izvori enerije, primena IT u industriji…

Specijalizovani Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća prvi put je organizovan 1937.  godine i član je Međunarodne unije sajmova. To je najprestižniji i najznačajniji privredni i tehnološki događaj u Srbiji i jugoistočnoj Evropi.

Zakoračimo zajedno u budućnost od 13 . do 17. maja na Beogradskom sajmu.


Više informacija: Beogradski sajam a.d., Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija, www.beogradskisajamtehnike.rs

Aleksandar Dakić
Follow me