Sa velikim zadovoljstvom želimo da vas obavestimo da će Neofyton i ove godine biti prisutan na prestižnom međunarodnom sajmu FAKUMA 2023. Sajam će se održati od 17. do 21. oktobra 2023. godine u Friedrichshafen, i predstavljaće izvanrednu priliku da se susretnete sa našim timom i istražite najnovije inovacije iz naše kompanije.

Ovogodišnji sajam FAKUMA će biti posebno značajan, jer ćemo predstaviti nekoliko revolucionarnih unapređenja koja će vam pomoći da ostvarite bolje rezultate i unapredite efikasnost.

Ne propustite priliku da se pridružite Neofyton timu na sajmu FAKUMA 2023 i saznate više o najnovijim dostignućima naših partnera ENGEL, WINTEC, PIOVAN, TRIA i MB CONVEYORS.

Radujemo se vašem dolasku i nadamo se da ćete nam se pridružiti u ovom uzbuđujućem događaju.

Engel – štand A5-5203

Sa glavnom temom „Get Connected – Successful Together“ (Povežimo se – Zajedno ka uspehu), Engel će vam na ovom sajmu predstaviti spoj mašina, rešenja, tehnologija, stručnjaka i ljudi, jer samo zajedničkim snagama možemo ostati inovativni i postići uspeh.

e victory 170/120 LIM

Kombinacija preciznosti i efikasnosti: Naša potpuno automatizovana linija proizvodiće nastavke za kišobrane od silikona na hibridnoj e-victory mašini bez vođica sa silom zatvaranja od 120 tona i kalupom od 64 kaviteta.

 • Potpuno automatizovano rukovanje delovima
 • Kontrola 100 %
 • Čisto depozitiranje kaviteta
 • Potpuna integracija u jednom kontrolnom sistemu
e victory 170/120 LIM

photo: Engel/Neofyton

e mac 265/130

 • Precizan otisak svih šupljina
 • Kompaktni Box Transfer Sistem
 • Sterilno pakovanje do ISO 7 sada takođe dostupno za e-mac seriju
e mac 265/130

photo: Engel/Neofyton

e-motion 765/280 T

 • Posebno snažna nova električna brizgalica
 • Automatizacija sa bočanim ulazom
 • In-Mould Labelling
 • Kraći vremeni ciklusi uz iQ upravljanje pokretima
e-motion 765/280 T

photo: Engel/Neofyton

duo 1480/500

Optimalan odnos cene i performansi: mašina sa dve ploče za standardne primene. Automobilski poklopci sa četiri sloja za unutrašnjost se proizvode od održivog materijala.

 • Funkcionalni opseg prilagođen zahtevima
 • Obrada reciklata
 • Potpuno automatizovan proces proizvodnje
duo 1480/500

photo: Engel/Neofyton

viper 20 DR

Smanjenje škarta kroz direktnu inspekciju komponenata: Naš viper 20 DR pokazuje kako možete ukloniti komponente pomoću dva robota i direktno ih kontrolisati tokom procesa.

 • iQ motion control
 • Monitorisanje kretanja
 • Interaktivna postrojenja
viper 20 DR

photo: Engel/Neofyton

viper 4

Jednostavno i lako programiranje

 • Kompaktan dizajn
 • 48V tehnologija
 • Interaktivna postrojenja
viper 4

photo: Engel/Neofyton

easix

Sistem integrisanja složenog postrojenja: Bin-picking aplikacija pokazuje jednostavno rukovanje i razdvajanje složenih ubačenih materijala u rasutom stanju. U saradnji sa našim partnerom SCAPE, ilustrujemo mogućnosti potpune automatizacije celokupnog postrojenja.

 • easix zglobna robotska ruka
 • Potpuna integracija u sistem kontrole mašine
 • Jednostavno razdvajanje rasutog materijala
easix

photo: Engel/Neofyton

e-connect portal uživo na Fakumi

Upoznajte unapređene funkcionalnosti e-connect portala.

photo: Engel/Neofyton

Grupa Piovan – štand A7-7201

Grupa Piovan će biti prisutna na štandu 7201 – Hala A7 – sa svojim brendovima Piovan, Pelletron, Aquatech i Fdm – kako bi prikazala svoj potpuni asortiman sistema za odprašivanje, doziranje, transport, skladištenje, sušenje, doziranje, kontrolu temperature i hlađenje.

Posetioci će moći da vide sistem u radu opremljen sa Modula centralnim sistemom za sušenje, Easylink+ automatskom stanicom za spajanje, Quantum gravimetrijskim mešalicom sa daljinskim mešačem, Easy3+ sistemom za centralizovano upravljanje transportom, sve praćeno sa Winfactory 4.0, Piovan softverom za nadzor koji garantuje maksimalnu efikasnost proizvodnih procesa.

Brend Pelletron će izlagati DeDuster® XP15 sakupljač prašine, seriju dizajniranu za proizvodnju i komponovanje plastike, kompaktnu tako da se zbog svoje niske visine može instalirati na mašine za pakovanje ili premestiti ispod ili između skladišnih silosa.

Pod brendom Aquatech, posetioci će imati priliku da otkriju DigitempEvo termočiler sa hlađenjem vodom. Prvi put će biti izložen i novi model serije Easytherm kontrolera temperature koji, zahvaljujući svojoj pumpi sa inverterom, maksimizira razmenu toplote fluida u kalupima, optimizirajući proizvodni proces u smislu kapaciteta proizvodnje, smanjujući vreme ciklusa i operativne troškove.

Fdm će izlagati GDS, gravimetrijski mešalica sa gubicima u težini za granule, ljuspice, reciklate, aditive i praškove.

Takođe će biti moguće pristupiti virtuelnom okruženju posvećenom PET-u i Blown Filmu, sa ciljem pružanja kompletan pregled mašina koje nudi Grupa zahvaljujući virtuelnoj stvarnosti.
Posetioci će takođe moći da vide neke od analitičkih instrumenata, uključujući Moisture Minder, rešenje za on-line merenje vlage u plastičnim granulama, i Odor Minder, elektronski nos razvijen od strane Piovana koji može biti opremljen sa Easypure i pruža trenutnu evaluaciju efikasnosti procesa uklanjanja mirisa iz tretirane granule, radi veće kontrole procesa deodorizacije.

Dođite i posetite Piovan štand 7201, Hala A7.

Održivost

Budite prvi. Budite održivi.

Zelena je više od boje.

Koračamo putem ka zelenoj budućnosti zajedno s vama. Već više od 15 godina razvijamo rešenja za održivu obradu plastike. Sa širokim portfolijom za obradu reciklata, zajedno možemo zatvoriti cikluse materijala.

Posetite nas na sajmu Fakuma u kutku stručnjaka za cirkularnu ekonomiju. Naši eksperti će vam pružiti savete na licu mesta. Takođe možete videti primenu cirkularne ekonomije na modelu duo 1480/500.

photo: Engel/Neofyton

Čekamo vas!

Sastanak možete zakazati putem mejla: marketing@neofyton.com ili prodaja@neofyton.com

Neofyton je dinamična kompanija orijentisana ka inovacijama, osnovana 1992. godine u Novom Sadu, a bavi se zastupanjem svetskih lidera u industriji prerade plastike i gume. Ekskluzivni je zastupnik kompanija: Engel, Wintec, Piovan, Eurochiller, MB Conveyors, SIPA, Tria i IFW. Neofyton posluje po ISO 9001 standardu, uz stalnu težnju ka daljem usavršavanju poslovanja i usluga.

Aleksandar D.
Follow me