Prilikom posete zvanične visoke delegacije nemačke pokrajine Rheinland Pfalz Srbiji i Republici Srpskoj, koju je predvodio ministar Dr. Joe WEINGARTEN iz Ministarstva privrede, zaštite klime, energije i prostornog planiranja, kompanija Mikro Kontrol je imala privilegiju da ugosti članove delegacije.
meeting
Povod susreta predstavnika kompanije Mikro Kontrol sa visokom delagacijom nemačke pokrajine je saradnja firmi iz Rheinland-Pfalza sa firmama iz Srbije pre svega u segmentu obnovljivih izvora energije.
Direktor kompanije Mikro Kontrol Mile Milanov je izrazio izuzetno zadovoljstvo održanim sastankom i u vezi sa tim je na konferenciji za štampu održanoj 5.oktobra izjavio da se otišlo korak dalje u informisanju i upoznavanju sa mogućnostima saradnje u ovoj oblasti koja predstavlja i našu budućnost.
“Sastanak je bio naš uvodni susret i očekujemo da je ovo početak naše uspešne buduće saradnje. Obnovljive energije predstavljaju veliku budućnost za privredu Srbije i zemlje iz regiona kada se govori o zaštiti klime i smanjenju potrošnje energije i to je pitanje koje će biti veoma aktuelno u narednim godinama.”
Dr. Joe Weingarten je nakon uspešnog sastanka, stavio akcenat na saradnju sa firmom Mikro Kontrol u domenu automatizacije:
“Veoma brzo smo prepoznali koliki je potencijal firme Mikro Kontrol i želimo da kroz našu kooperaciju doprinesemo stabilnosti i mogućnosti razvoja privrede u Srbiji i u regionu.  
Ustanovili  smo da postoji veoma dobra baza za čvrsto partnerstvo sa Mikro Kontrol-om jer je know how firme Mikro Kontrol izrazito veliki i da su kao firma sposobni da posluju na različitim tržištima i u različitim segmentima industrije.
 
Rheinland Pfalz je pokrajina u Nemačkoj koja je prva i najuspešnija u oblasti korišćenja energije iz obnovljivih izvora. U toku je proces ‘’energetske tranzicije’’ ka potpunom prelasku na obnovljive izvore energije. Trenutno pokrivamo 25% potrošnje energije kroz obnovljive izvore a naš cilj je da do 2030. godine pokrijemo svih 100%. To otvara prostor za angažman većeg broja malih i srednjih preduzeća na realizaciji ovih projekata.
 
Nakon uspešno realizovanog prvog susreta, dogovoren je naredni sastanak početkom 2016. godine gde ćemo mi ugostiti firmu MIKRO KONTROL kako bi se održali sastanci sa kompanijama i nadležnim institucijama naše pokrajine. Ovaj projekat na kome radimo sa firmom Mikro Kontrol predstavlja sam početak i otvara vrata za saradnju i sa drugim kompanijama iz Srbije’’.

Više informacija: Mikro Kontrol, Vase Pelagića 30, 11000 Beograd, SRBIJA, Tel.:  +381 11 3699-080, http://www.mikrokontrol.rs

Follow me