65. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, kao pokretač industrijske transformacije u zemlji i regionu i reprezent globalne sajamske industrije specijalizovan u oblastima tehnike i proizvodnih tehnologija, biće održan od 16. do 19. maja 2023. godine.

Izlagački program obuhvata sve segmente industrije – od pametnih i kolaborativnih robota, CNC mašina, mašina alatki, obradnih centara, alata i pribora, preko industrijske automatizacije, elektronike, merne opreme i uređaja, procesne tehnike, hidraulike i pneumatike, aditivnih i 3D tehnologija, metalurgije i livarstva, tehnologija zavarivanja, elektroenergetike, LED rasvete, termotehnike i KGH, do inovacija, novih tehnologija, zelene industrije, transporta, logistike, skladištenja, industrijskog pakovanja, industrijske i kibernetske bezbednosti i zaštite.

Nastavlja se promocija 4.0 industrijske revolucije, kao globalne poente digitalizacije svih proizvodnih procesa, ali i Industrije 5.0 – civilizacijskog projekta digitalizovane fabrike u harmoniji sa čovekom i životnim okruženjem.

Međunarodni sajam tehnike pruža mogućnost predstavljanja globalnih industrijskih potencijala, razmene iskustva, mogućnosti za nova ulaganja i poslovna umrežavanja, ali i potragu za novim inovativnim rešenjima i sagledavanje aktuelnih tehnoloških procesa.

65 Međunarodni sajam tehnike

Sastavni deo predstojećeg Sajma tehnike biće i konkretni poslovi. Iskustvo samo sa poslednjeg kaže: vredni više miliona evra. Ta činjenica objašnjava trajno rastući broj poslovnih posetilaca iz zemlje i sveta, kojima je namenjen i specijalno kreiran poslovni paket dodatnih usluga i pogodnosti.

Oni koji prijavom na vreme rezervišu izlagački prostor i uzmu učešće u pratećem programu (www.sajamtehnike.rs) na 65. Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, idu u susret napretku i prosperitetu na dinamičnoj naučnoj i tehničko-tehnološkoj sceni.

Samo oni koji veruju u vlastitu budućnost sa te scene nikada nisu ni silazili.

Do susreta, a maj 2023. je tako blizu!

Marija Dakić