Nije potreban ni IoT mrežni prolaz ni HMI

Industrija 4.0 i pametna proizvodnja bili su ciljevi mnogih preduzeća poslednjih godina. Kroz prikupljanje i analizu podataka, kompanije mogu doneti tačne odluke, pa čak i biti u stanju da unapred predvide promene na tržištu i potrebe kupaca; međutim, takva industrijska nadogradnja nije trivijalna stvar i mora se uložiti ogromno vreme i pojavljuju se značajni troškovi. Kako povezati terminalne uređaje sa bazom podataka u FATEK CLOUD oblaku i prikupljati podatke u dugom periodu vremena, tako da stručnjaci preduzeća mogu analizirati ove ogromne količine podataka i generisati industrijske vredne informacije.

Kao vodeći brend PLC-ova, FATEK čiji je predstavnik Fox Electronics,  veruje da „sveobuhvatna zamena IoT uređaja nije najefikasniji način“. Pored dugotrajnog postuka zamene uređaja, mnogi kupci mogu biti obeshrabreni zbog troškova.

FATEK Cloud

S obzirom na ovo, FATEK smatra da će kupci moći da održe korak sa industrijom 4.0 sa originalnom opremom i najnižim troškovima bez promene trenutne hardverske konfiguracije. Stoga je FATEK razvio rešenje FATEK CLOUD koje može da poveže postojeće proizvode direktno sa bazom podataka u oblaku. Ubuduće, samo funkciju softverskog oblaka treba primeniti na stari uređaj. Vlasnik preduzeća može lako da razmenjuje podatke sa zajedničkom bazom podataka u oblaku. FATEK predviđa i potrebno formiranje cloud-a za sveobuhvatno umrežavanje, pa osim ažuriranja softvera, proširuje i funkciju bežičnog umrežavanja na hardveru, tako da funkcije oblaka više nisu ograničene prostorom, a krajnji ishod je istinska povezanost.

Iako FATEK pruža rešenje za povezivanje sa bazom podataka u oblaku, FATEK ne želi da se svede na dobavljača terminalnih uređaja, već targetuje i na kvazi-inteligentnu proizvodnju. Pored stalne nadogradnje proizvoda namenjenih upotrebi u terminalnim uređajima sa proširenim AI računarskim mogućnostima, FATEK nudi i FATEK CLOUD za kreiranje kompletnog kvazi-inteligentnog proizvodnog rešenja odozdo prema gore. U budućnosti, kroz FATEK-ovo IoT proizvodno rešenje, terminalni uređaji raštrkani širom sveta će internalizovati složene podatke kroz AI proračune i otpremiti ih u oblak. Donosioci odluka mogu na prvi pogled analizirati informacije i formulisati protivmere za proizvodnju, a zatim koristiti uslugu daljinskog ažuriranja da otpočnu novi proizvodni proces. Učitavanje konfiguracije u terminalnu opremu kako bi se promenila proizvodnja, uz postignutu fleksibilnost iste, te brzo reagovanje na potražnju tržišta, smanjuje troškove skladištenja i poboljšava konkurentnost glavnih proizvoda svakog preduzeća.


Više informacija možete da pronađete na našem sajtu: www.fox.rs

Za sva dodatna pitanja budite slobodni da kontaktirate kolege inženjere na br. telefona: 011 2415 393 ili mejl: info@fox.rs.

Aleksandar Dakić
Follow me