AC/DC strujna sonda CT6830/6831 & AC/DC strujni senzor CT7812/7822

HIOKI AC/DC strujna sonda CT6830/ CT6831 i AC/DC strujni senzor CT7812/ CT7822 su dobili nagradu za dobar dizajn za 2023. godinu (FY2023 Good Design Award) od strane Japanskog instituta za promociju dizajna.

Nagrade za dobar dizajn služe kao merilo sveobuhvatne procene dizajna i preporuka su kvaliteta već više od 50 godina. Ovo priznanje je 79. Good Design Award nagrada (uključujući dve Long Life Design Awards nagrade) koju je HIOKI dobio od 1985. godine do danas.U današnjem vremenu u kome porast performansi automobilskih sistema dovodi do potrebe za ožičenjima veće gustine, ova najnovija nagrada odaje priznaje optimizaciji dizajna uređaja za precizno merenje trenutne potrošnje elektronskih uređaja, ali i pažnji kontinuiranog brendiranja kroz sve prethodne modele.

AC/DC strujna sonda CT6830/6831 & AC/DC strujni senzor CT7812/7822 aplikacija

photo: HIOKI

Pregled i karakteristike nagrađivanih proizvoda

HIOKI kompaktne strujne sonde mogu meriti male naizmenične i jednosmerne struje sa visokim stepenom preciznosti. Odražavajući težnju dizajnera za funkcijama koje bi pomogle vozaču u pogledu bezbednosti i udobnosti, automobili inkorporiraju veliki broj elektronskih uređaja, što dovodi do potrebe za ožičenjima veće gustine, a istovremeno i sa minimalnim strujnim nivoima. Zahvaljujući svom kompaktnom vrhu, mehanizmu za zaključavanje i širokom opsegu radne temperature, ove strujne sonde su idealne za merenje malih struja kroz provodnike u gustom ožičenju.

 • Sonde imaju kompaktan dizajn sa kliznom stezaljkom za kabl. Mogu da mere i kada je ožičenje gusto, a mogu se koristiti i u skučenim prostorima.
 • HIOKI je razvio senzorske tehnologije koje mogu meriti jednosmerne struje reda veličine nekoliko miliampera na stabilan način, omogućavajući ovim sondama da mere čak i tako male struje sa visokim stepenom tačnosti.
 • Mehanizam za zaključavanje štiti kabl čija se struja meri od pomeranja usled vibracija. Stezaljka se može zaključati i otključati lako i prirodno.
AC/DC strujni senzor CT7812/7822

photo: HIOKI

Obrazloženje sudija pri dodeli Good Design Award nagrade

„Ove kompaktne strujne sonde bez presedana dizajnirane su za upotrebu u vozilima (i drugim okruženjima sa visokim temperaturama). Sonde mogu otkrijti slabe struje i kada se koriste na ožičenju velike gustine kakvo je postalo sve uobičajenije kako se performanse automobilskih sistema povećavaju.

Stezni deo sondi je znatno kompaktniji tako da korisnik može da izabere samo jedan kabl iz gustog snopa, a poseduje i izuzetan klizni mehanizam koji omogućava pouzdano otvaranje i zatvaranje stezaljke palcem, čak i kada se nose rukavice. Proizvodi trenutne serije takođe uspevaju da budu u skladu sa višegodišnjim brendiranjem, što odaje stabilnost iskusbnog i dobro etabliranog proizvođača, koristeći isti jezik boja.“

AC/DC strujna sonda CT6830/6831

photo: HIOKI

Prošireno, istovremeno snimanje višestrukih trenutnih podataka

Smanjenje potrošnje energije

 • Istovremeno snimajte do 55 kanala podataka merenja AC/DC struje u više tačaka (kada koristite LR8450-01)
 • Utvrđujući koliko se struje koristi na određenoj lokaciji, možete poboljšati efikasnost korišćenje energije i smanjiti njenu potrošnju
 • Merite širok raspon jačina struje, od velikih pumpi velike potrošnje i kompresora za klimatizaciju do unutrašnjih dodataka sa malom potrošnjom i EC

Senzori klizne stege/otpuštanja

Dramatično smanjite radne sate

 • Kompaktni, beskontaktna senzor-klešta mogu se lako povezati na kablove na skučenim lokacijama
 • Koristite bežični modul da dramatično smanjite broj radnih sati za ožičenje

Istovremeno snimanje raznih pojava

Sveobuhvatno analizirajte cela vozila

 • Istovremeno proverite malu struju ECU-a u režimu mirovanja
 • Kombinujte sa širokim spektrom dostupnih mernih modula LR8450 da bisti istovremeno zabeležili varijacije trenutne potrošnje u uslovima vožnje
 • Celokupna analiza vozila kombinovanjem podataka CAN signala sa izmerenom potrošnjom struje i drugim veličinama kao što su vibracija i temperatura.

kancelarija u Beogradu:
Jurija Gagarina 257/II sprat/12
11070 Novi Beograd
tel: 011/627-74-10
mob: 065/8003370
065/3119422

kancelarija u Despotovcu:
Saveza Boraca br.7,
35213 Despotovac, Srbija
tel: 035/612 916
faks:035/613 319
mob: 063/8003370

e mail: office@melcobuda.co.rs
office@kyoritsu-instrumenti.com
budimir.melcobuda@gmail.com
office-beograd@melcobuda.co.rs

www.melcobuda.co.rs
www.kyoritsu-instrumenti.com
www.termovizija.com
www.hioki-instrumenti.com

 

 

Aleksandar Dakić
Follow me