Nemačka kompanija Theben predstavila je modernu i robusnu seriju LED reflektorskih svetiljki familije theLeda koje pokrivaju sve savremene aplikacije: od industrijskih, preko osvetljavanja poslovnih prostorija, pa do rasvete pristupa porodičnim kućama.

theLeda EC LED reflektori sa detektorom pokreta
Sa novom theLeda EC serijom, Theben je predstavio moćnu kombinaciju LED reflektora i detektora pokreta, koja se jednosta-vno montira. Sa ovim reflektorom, lako, bezbedno, pouzdano i brzo ćete osvetliti pomoćne ili zadnje ulaze, prolaze za vozila u okviru preduzeća, kao i parking mesta.

U primorskim regionima sa agresivnim vazduhom koji je zasićen morskom solju, električni uređaji su posebno pod stresom, ali je theLeda EC i tu pouzdano rešenje. Novi theLeda EC LED reflektor sa detektorom pokreta ujedno je stoga i svetlosno moćno, ali i energetski efikasno rešenje.

Robusna konstrukcija polikarbonatnog kućišta, nosači i zavrtnji za montažu od nerđajućeg čelika, aluminijumski hladnjaci otpor-ni na soli, potpuno lakom zaštićena elektronika i IP 55 zaštita obezbeđuju pouzdani rad i u najtežim uslovima.

theLeda EC štedi energiju uz garantovanu dugotrajnost
theLeda EC se može naći u tri verzije sa svetiljkom od 10 W (750 lm), 20 W (1.500 lm) i 30 W (2.250 lm) koje trenutno po uključe-nju obezbeđuju maksimalnu osvetljenost, sa temperaturom svetla od 4.000 K. Mala potrošnja, energetska klasa A+ (theLeda EC 30 je klasa A) i dug radni vek LED svetiljki od 30.000 sati čuvaju i životnu sredinu i vaš novčanik.

Fleksibilna pri korišćenju, laka za montažu
theLeda EC se može naći u crnoj i beloj boji kućišta. Pri radu osvetljava do daljine od 12m, a ugao prostiranja je 180°. Sami LED reflektori se mogu fleksibilno pozicionirati zahvaljujući sen-zoru čiji se položaj može rotirati i kućištu koje je moguće lako zakrenuti u željenom pravcu. Veliki prostor u kome se nalaze priključci i integrisane test funkcije pojednostavljuju instalaciju u velikoj meri. Dodatno, osvetljeni prostor se može povećati uz po-moć dodatnog relejnog izlaza za koji je moguće povezati doda-tne theLeda EC LED lampe.

Modularni princip novih Theben
theLeda B reflektora Theben je predstavio theLeda B, modularni LED reflektor sa opcionim detektorom pokreta i svetlosnim senzorom. Idealan je za korišćenje u komercijalnim i poslovnim prostorima kao što su zone utovara i istovara, rampe i prolazi za vozila unutar kruga preduzeća.

LED reflektor zasnovan na LED tehnologiji velikih snaga kojima nije potreban dodatni drajver za rad može se nabaviti kao zaseban urađaj ili u kombinaciji sa opcionim detektorom pomeraja ili svetlosnim senzorom. Ovo omogućava da se osvetljenje kontroliše u zavisnosti od pokreta ili intenziteta dnevnog svetla. Obe komponente su dostupne kao opcioni dodaci. Dugotrajne LED svetiljke imaju radni vek od 30.000 sati i njime značajno smanju-ju troškove servisiranja.

theLeda B serija reflektora ima 3 nivoa intenziteta svetla, 2 boje, 1 svetlosni senzor i 1 detektor pokreta koji se modularno mogu montirati na kućište, te se stoga theLeda B svetiljke mogu dobaviti u velikom broju varijanti u skladu sa potrebama.

Tri osnovne verzije u zavisnosti od intenziteta su: 20 W i 1.500 lumena, 30 W i 2.100 lumena i najzad 50 W i 3.600 lumena (lumeni variraju u zavisnosti od boje svetlosti) pri 5.000 K temperaturi svetlosti. Kućišta mogu biti crna i bela. Reflektor sa prizma-tičnom strukturom obezbeđuje optimalnu distribuciju svetlosti. Sa plafonskim LED panelom, theLeda B serija idealno odgovara potrebama ugradnji na fasade objekata. Robusno, mat kućište, sa visokokvalitetnim polikarbonatnim sočivom u IP 65 zaštiti (IP 55 ukoliko se instaliraju dodaci), obezbeđuje pouzdan, dugotrajan rad na otvorenom. Lako pristupačne stezaljke provodnika koje se stežu zavrtnjima i podesivi nosači olakšavaju instalaciju

Povećajte bezbednost okolo vašeg objekta sa novim LED svetli-ma theLeda D
Ostaviti objekat okružen mrakom kada ga ujutro napuštate i kada mu se uveče vraćate nije prijatno. Kako u godini dani postaju kraći i kraći, svetlo pruža dodatni komfor – ne samo kod kuće, već i u okolini svih objekata u kojima obitavate.

Dok ste napolju, pre nego što stupite u prostor, hodate stazom od garaže zgrade, ukoliko je sredina oko vas mračna, uvek vam preti opasnost od povređivanja. Nove LED svetiljke iz kompanije Theben theLeda D, opremljene detektorom pokreta, su posebno pogodne za osvetljenje ovakvih prostora, a pri tome su i izuzetno štedljive. Kada je potrebno, svetiljke će se uključiti u deliću sekunde – ali nikada neće svetleti duže nego što je neophodno.

theLeda D i nekada nemojte ostati u mraku
Sa novim theLeda D svetiljkama kućni posedi, okolina poslovnih objekata i izdvojeni poslovni objekti nikada neće biti neosvetljeni kada vam je svetlo potrebno. Ako je neophodno, svetlo će se uključiti i ako su vam ruke zauzete, jer nosite u njima neophodne stvari i nikako niste u mogućnosti da uključite rasvetu. Kao dodatna zaštita od neovlašćenog upada u posed, ova svetla podižu ukupnu osvetljenost prostora i čine svaki upad u posed lako vidljivim.

Pored funkcionalnosti, ove svetiljke imaj izuzetno kvalitetnu op-tiku i mogućnost montaže na zid ili kao samostalne svetlosna tela na nosačima u obliku stuba. Visokokvalitetno aluminijumsko kućište ovih svetiljki doprinosi njihovom luksuznom izgledu i omogućava čitav niz arhitektonskih rešenja u implementaciji akcentnog osvetljenja prostora.


Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, http://www.sobel.rs

Aleksandar Dakić
Follow me