1. red od leve strane na desno: g. J. Kroell- Assistant to General Manager Marketing: g. C. Binder- General Manager; D. Rakušić – Assistent Marketing & Sales; g. Ivančić- Sales Engineer; g. M. Toth- Technical Sales Clamping Technology
  2. red od leve na desnu stranu: g. C. Lehner- Inside Technical Sales Gripping Systems;
    g. N. Mates- Order Processing; g. M.Pilić- Inside Technical Sales & Order Processing

Kompaniju je 1945. godine osnovao Friedrich Schunk kao mehaničku radionicu, dok se pod vođstvom njegovog sina Heinza-Dietera Schunka razvila u lidera na svetskom tržištu sistema hvatanja i tehnologije stezanja. Danas kompanijom SCHUNK GmbH & Co. KG upravljaju unuci osnivača kao predstavnici treće generacije. Velika Schunkova porodica danas zapošljava skoro 4.000 radnika u devet fabrika i 34 zasebne regionalne filijale.

Stručnjak za tehnologiju stezanja i sisteme hvatanja SCHUNK već 21 godinu uspešno posluje u Austriji sa sopstvenom podružnicom, Schunk Intec GmbH.

Sa jasnom vizijom svoje budućnosti, kompanija SCHUNK je 2013. godine izgradila novi distributivni centar u Allhamingu u Gornjoj Austriji, ukupne površine veće od 4.000 m2. Centar se prostire na tri sprata na više od 1800 kvadratnih metara korisne površine. Pored kancelarija, skladišnog prostora i servisnih radionica, tu je i recepcija za prijem kupaca, soba sa seminare i tehnološki centar za prezentacije proizvoda i događanja svih vrsta.

Austrijska podružnica je 2016. godine preuzela odgovornost i nadležnost za tzv. zemlje istočnog Jadrana, uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i Severnu Makedoniju, i obezbedila prvo direktno predstavljanje kompanije SCHUNK na sajmovima i izložbama u ovom celom privrednom području.

SCHUNK Tec-center

U svetu tehnologije i automatizacije sustava hvatanja i struganja, linearnih sistema i sistema za rukovanje, kao i u okviru tehno-logije za robotsku opremu i tehnologiju krajnjih efektora (End of arm), SCHUNK nudi mehaničke i mehatroničke komponente i proizvode kao i sveobuhvatna rešenja.

Force-amplified clamping system for “true” 5-axis

Pored toga, kupci se decenijama oslanjanju na visokokvalitetnu, preciznu i pouzdanu tehnologiju stezanja. Mehaničkom obradom uklanjanja strugotina obuhvaćeni su svi zahtevi stezanja alata i predmeta obrade, Schunk u sopstvenoj proizvodnji ima stezne glave za strugove, stezne čeljusti za sve proizvođače steznih glava za strugove na tržištu, širok izbor držača alata, mašinskih stega i NC stezaljki, sisteme stezanja nulte tačke, tehnologiju magnetnog stezanja i svu srodnu tehnologiju posebne primene.

„Smatramo da smo lider na tržištu sistema za hvatanja i tehnologije stezanja, a sa više od 75 godina iskustva u ovoj oblasti nudimo široko znanje o proizvodima i njihovoj primeni, što nazivamo sinergijom SCHUNK“, navodi dipl. ing. Christian Binder, direktor društva SCHUNK Intec GmbH Austrija.

SCHUNK PGN-plus-P Universal 2-finger parallel gripper

SCHUNK Intec GmbH proširuje distributivni tim za jadranski region

Kao kompanija orijentisana na budućnost, SCHUNK želi da osigura najbolju moguću podršku, naročito u jadranskom regionu, da unapredi inovativne ideje i kvalitetu proizvodnje kao i produktivnost kako bi na kraju ciljano ojačao tržišnu poziciju kupaca i partnera.

„Podržavamo svoje kupce direktno i na licu mesta kako bismo postali još produktivniji i uspešniji!“, dodaje Binder.

Rast je temelj dugoročnog poslovnog uspeha. Zbog toga je kompanija odlučila da dodatno ojača i proširi jadranski tim kako bi u budućnosti mogao direktno i na licu mesta da pruži najbolju moguću podršku.

Adrian Ivančić, Sales Engineer Adriatic Region / Clamping Systems
Mob +385-91-6113706 adrian.ivancic@at.schunk.com

Adrian Ivančić odnedavno obavlja funkciju tehničkog savetnika za prodaju stezne tehnike i stoji na raspolaganju u celom jadranskom regionu. Dugi niz godina radi u industriji alatnih mašina i proizvodnji i veoma je motivisan da savetuje kupce o optimizaciji i proširenju njihove proizvodnje te da zajedno sa njima istražuje i testira nove metode. Rado će vam pomoći ako mu se obratite.

Lično se možete upoznati sa našom ponudom od 24.05. – 27. 05. 2022. na Sajamu tehnike u Beogradu


Više informacija: SCHUNK Intec GmbH, Friedrich-Schunk-Straße 1 AT-4511 Allhaming,  info@at.schunk.com, www.schunk.com, Tel. +43-7227-22399-0

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)