Editor softvera WSCAD ELECTRIX je moćan alat za inženjere koji značajno ubrzava i olakšava rad zahvaljujući raznovrsnim funkcijama. Ističemo 10 najvažnijih tačaka koje čine ELECTRIX Editor izuzetnim alatom, čineći rad praktičnijim i preciznijim.

Veća praktičnost

Praktičnost je ključna reč u modernom CAD okruženju. Brzo i glatko funkcionisanje je od suštinskog značaja kako biste mogli efikasno da radite. Evo nekoliko aspekata koji čine ELECTRIX Editor posebno praktičnim:

1. Komfornije zumiranje i crtanje
Operacije crtanja i zumiranja su glatkije i responzivnije nego ikada ranije. Ovo pruža osećaj brzine i preciznosti.

photo: WSCAD

2. Vizuelna povratna informacija pri crtanju
Kada pomerite kursor miša preko objekta, objekat se odmah ističe bojom ukazujući da može biti izabran. Ovo je posebno korisno prilikom odabira malih objekata.

photo: WSCAD

3. Fleksibilnija radna površina
U prethodnim WSCAD verzijama, radna površina je bila vezana za gornji levi ugao ekrana i nije se mogla pomerati sa te pozicije. Zbog toga je zumiranje i crtanje bilo nešto teže, a cela površina oko lista nije mogla biti iskorišćena. U ELECTRIX Editor-u sada možete pozicionirati radnu površinu bilo gde na ekranu i koristiti je celu za crtanje. Ovo je posebno korisno prilikom spajanja sadržaja sa različitih stranica.

photo: WSCAD

4. Bolji odabir malih objekata
ELECTRIX Editor bolje razume koji objekat želite da izaberete, što čini odabir vrlo malih objekata, poput simbola, veoma praktičnim.

photo: WSCAD

5. Automatsko prilagođavanje lista ekranu
Prilagođavanje lista ekranu sada je lakše nego ikada. Dovoljno je dvaput pritisnuti točkić miša kako biste prilagodili veličinu lista ekranu. Uvećavanje, smanjivanje i prilagođavanje lista sada se mogu postići jednim dugmetom.

photo: WSCAD

6. Vizuelna podrška pri crtanju grafičkih elemenata
Poslednja tačka u kategoriji praktičnosti je vizuelna podrška pri crtanju grafičkih elemenata kao što su linije, krugovi, itd. Ovo je velika prednost prilikom crtanja gde se veličina objekata zadaje u milimetrima. Pritiskom na taster „Tab“, možete ručno uneti veličinu objekta za maksimalnu preciznost, a preciznost je druga kategorija koja jednostavno čini ovaj editor boljim.

photo: WSCAD

Veća preciznost

Preciznost je ključna u određenim oblastima kao što su projektovanje ormara i elektroinstalacije.

7. Bolje pozicioniranje prilikom pomeranja objekata
Sada možete precizno definisati udaljenost prilikom pomeranja objekata. Čest scenario je postavljanje kanalice na određenoj udaljenosti od vrha montažne ploče. Prilikom pomeranja kanalice, udaljenost od montažne ploče sada se može uneti pritiskom na taster „Tab“ dva puta.

photo: WSCAD

8. Olakšano poravnanje i spajanje objekata putem spojnih tačaka
Prilikom pomeranja objekata, prikazuju se spojne tačke radi olakšanog i preciznijeg poravnanja objekata. Ove tačke se pojavljuju na objektima kada se drugi objekti pomere u njihovu blizinu. Na ovaj način je međusobno poravnanje objekata ubrzano i olakšano.

photo: WSCAD

9. Unapređena funkcija poravnanja objekata
Komande za poravnanje objekata u ELECTRIX Editor-u su dodatno optimizovane. U WSCAD SUITE-u je postojalo šest različitih opcija pomoću kojih ste mogli poravnati objekte – levo, desno, gore, dole, horizontalno u sredini ili vertikalno u sredini. U ELECTRIX Editor-u, svih šest opcija su spojene u jednu. Pored toga, više nije važan redosled kojim birate objekte, jer sada možete odrediti glavni objekat u bilo kom trenutku.

photo: WSCAD

10. Vizuelna informacija o poravnanju objekata
Pored poboljšane funkcije poravnanja objekata, ELECTRIX Editor pruža vizuelnu informaciju o tome gde su i kako objekti poravnati.

photo: WSCAD

Šta čini rad u ELECTRIX Editor-u sjajnim iskustvom?

Ono što čini ELECTRIX Editor zaista izvanrednim je skup svih ovih funkcija. Svaka pojedinačna funkcija doprinosi tome da radni proces bude praktičniji i precizniji. Spoj praktičnosti i preciznosti čini ELECTRIX Editor neophodnim alatom za inženjere.
Ono što ELECTRIX Editor čini pravim izborom nije skup njegovih pojedinačnih funkcija, već njihova integrisanost u jednu celinu. Sa ELECTRIX Editor-om možete dizajnirati svoje projekte efikasnije i preciznije nego ikada ranije.


Više o novoj verziji možete pronaći na ovoj lokaciji: LINK
ELECTRIX ROCKET – Release Notes: LINK
WSCAD ELECTRIX Demo verzija: LINK
WSCAD video materijali – zvanični EXOR ETI YouTube kanal: LINK


Zvanični zastupnik i distributer za Srbiju i Crnu Goru, kompanija EXOR ETI d.o.o. Beograd, pruža usluge prodaje, konsaltinga, obuka i tehničke podrške.

EXOR ETI DOOEXOR ETI d.o.o. Beograd, Bul. Zorana Đinđića 71/15, 11070 Novi Beograd, Srbija
Email: wscad@exor-eti.rs, Telefon: +381114077165, Mobilni: +381604553788

 

Aleksandar D.
Follow me