Sponzorisan sadržaj: Beogradski sajam, Bulevar vojvode Mišića 14, 11040 Beograd, Srbija, www.sajam.rs

19. Međunarodni sajam energetike i 20. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa EcoFair

Ujedinjeni pod sinergijskim imperativom da svet učine boljim, čistijim i zdravijim, 19. Međunarodni sajam energetike i 20. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa EcoFair predstaviće se posetiocima od 14. do 16. oktobra 2024, u Hali 3 Beogradskog sajma.

EcoFair i Sajam Energetika

photo: Beogradski Sajam

Ove izvanredne komplementarne manifestacije okupljaju lidere u ovim oblastima, inovatore koji traže nove načine proizvodnje energije, stručnjake za obnovljive izvore energije, urbaniste koji planiraju održive gradove, graditelje mostova između ekonomskog rasta i zaštite životne sredine i mnoge druge.

Ultimativne teme Energetike 2024. svakako su izvori energije, energetska efikasnost, pametne mreže, skladištenje energije, usluge i rešenja koja mogu pomoći u poboljšanju održivosti i sigurnosti u sektoru energetike i druge inovacije. U prvom redu su i poslovne mreže i partnerstva, jer kompanije mogu da se povežu s potencijalnim klijentima, dobavljačima i investitorima kako bi ostvarile nove poslovne mogućnosti.

photo: Beogradski Sajam

Izlagači će posvetiti pažnju i aktuelnim temama, inovacijama kao što su baterijske tehnologije i skladištenje energije (npr. razvoj novih metoda skladištenja energije poput vodonika ili termalnih sistema), digitalizaciji energetskog sektora, koja uključuje pametne mreže, Internet of Things (IoT) uređaje i veštačku inteligenciju, što pomaže u boljem upravljanju energetskim sistemima, optimizaciji potrošnje energije i praćenju performansi, te npr. električna vozila i inovativna infrastruktura punjenja.

photo: Beogradski Sajam

EcoFair je temeljno posvećen sistemu i mehanizmima zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na „zelenoj“ i „cirkularnoj“ ekonomiji, industriji reciklaže, obnovljivim izvorima energije i upravljanju otpadom.
Sajam ekologije Ecofair okuplja različite činioce iz sistema zaštite životne sredine – institucije, proizvođače opreme, distributere, reciklere, operatere, deponije, lokalne samouprave, komunalna preduzeća, generatore otpada, stručnu javnost – radi podsticanja kompanija, organizacija i pojedinaca da predstave svoje održive prakse, proizvode i rešenja koja doprinose zaštiti životne sredine. To može uključivati obnovljive izvore energije, recikliranje i upravljanje otpadom, energetsku efikasnost, zelenu gradnju, inovativne tehnologije i druge ekološki prihvatljive inicijative.

photo: Beogradski Sajam

Pomenuta sinergija, koja povezuje energetski, ekološki, bezbednosni i visokotehnološki kontekst savremenog načina življenja, više i nije izbor nego imperativ. Zato misija ovakve jedinstvene manifestacije i jeste da ukaže na suštinsku povezanost energije, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, životne sredine, bezbednosti, pa sve do globalno aktuelnog pametnog upravljanja velikim industrijskim i gradskim infrastrukturama.

Dobro došli na Sajam energetike i EcoFair, da udruženi budemo pokretači promena i da ostavimo nasleđe kojim ćemo se ponositi!