Sponzorisan sadržaj: IvDam Process Control, 11000 Beograd, Koste Abraševića 15, Email: office@ivdamprocess.com, Tel: +381-11-240 11 51 , 240 25 82, http://www.ivdamprocess.com/rs

IvDamProcess Control: WIKA-ASYSTOM Snažno partnerstvo

Pregled Kompanije ASYSTOM

  • Osnovana 2016. godine
  • 100% interno istraživanje i razvoj
  • Od 2018. do 2020. PoC (Proof of Concept) i plasman na tržište
  • Od 2020. implementacija kod glavnih klijenata putem mreže preprodavaca širom sveta
  • 2022. puna integracija na multinacionalnu IoT platformu
  • 46 partnera
  • Preko 100 multinacionalnih kompanija uspešno testiralo rešenje
  • 2024. WIKA postaje strateški partner kompanije Asystom

photo: IvDamProcess Control/WIKA/Asystom

WIKA – ASYSTOM

Asystom-ovo prediktivno održavanje rotacione opreme (pumpi, kompresora, duvaljki, valjaoničkih stanova…) se fokusira na korišćenje napredne tehnologije za optimizaciju performansi i obezbeđenje dugovečnosti mašina sa rotirajućim delovima. Ovaj pristup prvenstveno uključuje upotrebu veštačke inteligencije (AI) i tehnika mašinskog učenja (ML) za praćenje stanja opreme i predviđanje potencijalnih kvarova pre nego što do njih dođe.

photo: IvDamProcess Control/WIKA/Asystom

Ključni aspekti Asystomovog pristupa uključuju:

  1. Praćenje stanja: Korišćenje senzora za kontinuirano praćenje operativnog stanja mašina. Ovi senzori prikupljaju podatke o različitim parametrima kao što su vibracije, temperatura i akustični signali.
  2. Analiza podataka: Implementacija AI i ML algoritama, kao što su konvolucione neuronske mreže (CNN), za analizu prikupljenih podataka. Ovi algoritmi mogu otkriti rane znake habanja ili druge anomalije koje ukazuju na potencijalne kvarove.
  3. Dijagnoza kvarova: Sistem može klasifikovati i dijagnostikovati različite vrste kvarova, kao što su problemi sa ležajevima ili zupčanicima, analizom obrazaca vibracija i drugih operativnih karakteristika. Ovo pomaže u identifikaciji tačne prirode i lokacije problema.
  4. Prediktivno održavanje: Predviđanjem kada i gde je verovatno da će doći do kvara, održavanje se može zakazati proaktivno, smanjujući neplanirane zastoje i troškove održavanja. Ovaj pristup takođe pomaže u produžavanju radnog veka mašina rešavanjem problema pre nego što eskaliraju.

photo: IvDamProcess Control/WIKA/Asystom

Krajnji cilj Asystom-ovog sistema prediktivnog održavanja je poboljšanje pouzdanosti i efikasnosti rotirajuće mašinerije, osiguravajući da oprema radi optimalno uz minimalne prekide

photo: IvDamProcess Control/WIKA/Asystom

Asystom nudi sveobuhvatno rešenje za prediktivno održavanje rotacione industrijske opreme. Hajde da detaljno istražimo:

photo: IvDamProcess Control/WIKA/Asystom

  1. AsystomPredict: Ovo sveobuhvatno i autonomno rešenje omogućava vam da analizirate, otkrijete, dijagnostikujete, predvidite i izbegnete kvarove mnogo ranije. Dizajnirano je za detekciju anomalija na osnovu mašinskog učenja i može pratiti mašine različitih starosti i dizajna bez instalacionih ograničenja. AsystomPredict uključuje sledeće komponente:
    • AsystomSentinel: Ove moćne, autonomne i povezane multi-senzorske beacon jedinice prikupljaju i analiziraju operativne podatke sa nadziranih mašina. Ne samo da prate vibracije i toplotu, već jedinstveno uključuju ultrazvuk, pružajući rane alarme pre nego što dođe do bilo kakve štete. Ovi beaconi su spremni za prikupljanje podataka o ambijentalnoj vlažnosti, pritisku, pa čak i giroskopskim podacima.
    • AsystomInfra: Ova usluga, dostupna u oblaku (on cloud) ili lokalno, osigurava sigurno skladištenje, prenos i obradu svih vaših merenja. Pokreću je Asystom uređaji i LoRa mreža.
    • AsystomAdvisor: Platforma za automatizaciju alarma vođena veštačkom inteligencijom, dostupna na tabletima i računarima, omogućava vizualizaciju svih prikupljenih podataka u realnom vremenu. To je vaš ključni alat za nadgledanje i dijagnostiku.
  2. Industrije koje podržava:
    • Metalurgija i rudarstvo: Pratite temperaturu topljenja, hlađenje i druge kritične parametre čak i u izazovnim uslovima.
    • Farmaceutska industrija: Održavajte čisto okruženje sa neinvazivnim rešenjima. Pratite jedinice za rukovanje vazduhom (AHU) ili protok sterilnih tečnosti.
    • Proizvodnja: Predvidite potrebe za popravkama kako biste optimizovali proizvodni učinak. Odlučite kada da zamenite pojaseve ili motore na ulje u vašoj proizvodnoj liniji.
    • Nafta i gas: AsystomPredict je sertifikovan za upotrebu u ATEX uslovima (offshore, rafinerije). Pratite na daljinu, čak i u izuzetno teškim uslovima.
    • Voda i otpad (uskoro): Rešavajte logističke i probleme snabdevanja.
    • Hrana: Sprečite kvarove koji bi mogli dovesti do gubitka proizvodnje. Bilo da se radi o fermentisanim proizvodima, kratkom roku trajanja ili održavanju hladnog lanca, Asystom je tu da pomogne.
  3. Zahtevajte probu: Asystomova tehnologija može se prilagoditi brojnim slučajevima upotrebe. Možete testirati njihovo rešenje za prediktivno održavanje na licu mesta na tri merne tačke po vašem izboru. Da biste započeli, posetite njihovu web stranicu.

photo: IvDamProcess Control/WIKA/Asystom

Zapamtite, Asystomovo rešenje nije samo o senzorima—to je holistički pristup održavanju vaše industrijske opreme da radi glatko i efikasno.

photo: IvDamProcess Control/WIKA/Asystom


Više informacija: IvDam Process Control, 11000 Beograd, Koste Abraševića 15
Email: office@ivdamprocess.com
Tel: +381-11-240 11 51 , 240 25 82,
http://www.ivdamprocess.com/