SCHUNK proširuje opcije digitalnog planiranja za automatizovana rešenja sa dva nova alata za projektovanje i konfigurisanje linearnih modula. Ovaj lak pristup stručnom znanju je dalji korak ka pružanju korisnicima jednostavnog i bezbednog načina da prilagode dizajn i da ga brzo integrišu u planiranje sistema.

Važeći dizajn i konstrukcija visokotehnoloških komponenti za tehnologiju automatizacije je jedna od ključnih kompetencija SCHUNK-a. Što je veći sadržaj informacija u fazi upita korisnika, to će se brže i ciljanije pronaći savršena komponenta za odgovarajuću prilagođenu aplikaciju. Sa dve nove profesionalne digitalne usluge, pomoćnikom za dimenzionisanje i alatom za konfigurisanje linearnih modula, kupci sada mogu sami da izaberu ove komponente povoljno, lako i pouzdano. To im omogućava da povećaju stručnost i brže pronađu optimalno rešenje.

Pitanje tumačenja

SCHUNK portfolio nudi preko 500 varijanti linearnih modula. Da bi pronašao pravi, stručnjak za automatizaciju svojim kupcima obezbeđuje pomoćnika za dimenzionisanje koji je jednostavan za korišćenje zasnovan na dugogodišnjem iskustvu i dokazanoj logici dizajna. Može se koristiti za snimanje svih relevantnih parametara performansi za pojedinačnu komponentu na jednostavan i standardizovan način. Štaviše, vizuelna podrška povećava bezbednost. Na osnovu ovih informacija, program kreira tehnički validnu preporuku odgovarajućih SCHUNK linearnih modula. Pored toga, pomoćnik za dimenzionisanje pruža važne informacije kao što su vek trajanja odgovarajuće komponente i stepen njenog iskorišćenja.

SCHUNK pomoćnik za dimenzionisanje linearnih modula omogućava konfiguraciju svih dodatnih delova za specifičnu aplikaciju i obezbeđuje CAD podatke za besprekornu integraciju u sistemsko planiranje.

SCHUNK pomoćnik za dimenzionisanje linearnih modula omogućava konfiguraciju svih dodatnih delova za specifičnu aplikaciju i obezbeđuje CAD podatke za besprekornu integraciju u sistemsko planiranje. photo: SCHUNK

Besprekorni dizajn

Kada se pronađe pravi linearni modul u ispravnom tehničkom dizajnu, može se dalje specificirati pomoću SCHUNK konfiguratora. Svi dodatni delovi koji nisu relevantni za dizajn dostupni su korisniku u širokom spektru varijanti i opcija. Konfiguracije se mogu lako keširati, prosleđivati i uređivati iznova i iznova. Paralelno sa procesom konfiguracije, program generiše 3D CAD model linearnog modula. Ova vizuelna inspekcija uvek pruža korisniku pregled konfiguracije. Pored toga, model se može preuzeti u preko 60 formata, te se stoga može integrisati direktno u dalje planiranje sistema tokom procesa projektovanja.

U završnom koraku, korisnik može preuzeti kompletan list sa podacima za svoj pojedinačni linearni modul i zatražiti proizvod. Međutim, oni takođe imaju mogućnost da potraže lični savet od SCHUNK-ovih stručnjaka za prodaju i automatizaciju. U ovom slučaju, list sa podacima služi kao savršena osnova za diskusiju. Praktični asistenti su dostupni širom sveta i na 13 jezika.

Kontakt:
SCHUNK Intec GmbH, Friedrich-Schunk-Straße 1, AT-4511 Allhaming, info@at.schunk.com

schunk.com

Aleksandar D.
Follow me