Dymo Rhino Heat Shrink Tubing

8.5 TOTAL SCORE

dymo rhino heat shrink tubing

Oprema
0 Out of 5

Based on 0 Users

Kvalitet izrade 9
Implementirana tehnologija 10
Ease-of-use 10
Odnos cena/performanse 5
PROS
  • Najprofesionalnije re[enje za upravljanje kablovima
  • Podržan veliki izbor veličina kablova
  • Klasična Dymo izdržljivost
CONS
  • Visoka cena
  • U kertridžu nema previše trake
Bottomline

Dimo termoskupljajuća cev je odličan način da nalepnice za kablove izgledaju profesionalno. Visoka nabavna cena sistema i cena ovih traka guraju ih na skupu stranu, ali ukupni kvalitet i korisnost su bez premca.

Koje je vaše mišljenje o ovom proizvodu?
0 (0)

 

Dimo-ov svestrani industrijski asortiman Rhino alata za etiketiranje nudi i niz vrsta i boja materijala za etikete pogodnih za različite primene. Sve etikete su testirane i sertifikovane da izdrže zahtevne industrijske radneuslove – koji uključuju ekstremne temperature, dugotrajnu izloženost direktnoj sunčevoj svetlosti i vodi, ulju ili drugim hemikalijama.
Trenutno, Dimo nudi vinil (standardne, obojene i samolaminirajuće), poliester, najlon, nelepljive i skupljajuće (shrink-wrap) etikete. Svaki od njih ima jedinstvena svojstva u skladu sa kojima svaku od njih čine najboljim izborom u određenim scenarijima.

Ono što izdvaja liniju Rhino je tehnologija kertridža – većina kancelarijskih štampača nalepnica za etiketiranje koristi termalni papir ili traku koji, iako jeftini, nisu trajno rešenje. Takve etikete su veoma osetljive na povišene temperature – a povrh toga imaju tendenciju da izblede nakon određenog vremena. Rhino trake, za razliku, koriste tehnologiju termičkog transfera – što znači da se mastilo prenosi sa zasebne trake osetljive na toplotu na traku same etikete. Traka sa mastilom ide paralelno sa trakom etikete i izvlači se zajedno sa njom, obezbeđujući novu površinu za svaki otisak. Ova metoda ima ozbiljne prednosti u odnosu na konvencionalnu – jer otvara čitavu biblioteku mogućih vrsta i boja materijala za etikete, a istovremeno omogućava da štampane oznake budu termički stabilne.

Imajući ovo na umu, lako je shvatiti zašto je Rhino 5200 jedan od retkih proizvođača ručnih etiketirki koji nude opciju termoskupljajućoh bužira. Tradicionalne metode štampanja etiketa jednostavno ne mogu da proizvedu etikete koje mogu da izdrže vrući vazduh koji se koristi u njihovoj primeni.

Ove termoskupljajuće cevi su dostupne u veličinama od 6 mm, 9 mm, 12 mm i 19 mm, pogodne za kablove prečnika do 2,33 mm, 3,73 mm, 5,13 mm i 8,70 mm. Svi ovi bužiri su napravljeni od poliolefina i dolaze u beloj i žutoj boji.

Na našem oglednom stolu danas imamo dva kertridža sa ovim trakama – veličine 6 mm i 9 mm. Proces štampanja i sečenja se ne razlikuje od bilo koje druge vrste trake. Jednom isečen, proces montaže je izuzetno jednostavan. Etikete takođe nude dosta raznovrsnosti – čak i iznenađujuće mnogo
– a mogu da se omotaju i oko najsitnijih žica za kratkospojnike od 1 mm. Pre nego što se zagreju vrelim vazduhom, bužiri su prilično fleksibilni i savitljivi, ali zagrevanjem znatno dobijaju na čvrstini, ostavljajući vam trajnu, jaku oznaku na kablu. Čak i mali snopovi kablova, kao što su recimo, dve ili tri GPIO žice, mogu biti označeni zajedno (pa čak se i držati zajedno!) ovim trakama zbog njihove visoke otpornosti na kidanje i fleksibilnosti.

Iako u kertridžu ima svega 1,5 m trake, to je više nego dovoljno za preko 70 trajnih nalepnica za kablove od po dva centimetra svaka. To je svakako skuplja opcija u poređenju sa vinilnim ili najlonskim samolepljivim trakama, koje se mogu koristiti za kreiranje kablovskih zastavica ili etiketa koje se lepljenjem omotavaju oko kabla, ali je ovo rešenje trajnije i izgleda daleko profesionalnije.

Dimo termoskupljajuća traka je jedinstvena opcija za njihove ručne štampače etiketa – i svakako je atraktivna. Dodavanje jednog ili dva kertridža neće bankrotirati – po ceni od oko 25 evra za svaku – a sigurno će vam omogućiti izradu elegantnijih, izdržljivijih etiketa za upotrebu u poslovima gde su fi-nalni detalji, kao što je profesionalno označavanje, ključni.


Više informacija: Eurocom international d.o.o.
Batajnički Drum 211B 11185 Zemun/Beograd – SRBIJA
tel: +381 11 4155-000 https://www.eurocom-bg.rs

Aleksandar Dakić
Follow me

← Previous post

Next post →