9.8 TOTAL SCORE

wurth magi3c featherwing

Razvojni sistemi
0 Out of 5

Based on 0 Users

Kvalitet izrade 10
Implementirana tehnologija 10
Ease-of-use 10
Odnos cena/performanse 9
PROS
  • Ekstremno stabilan 5V i 3,3V izlaz
  • Radi u industrijskom opsegu napona
CONS
  • Pomalo, ali opravdano viša cena
Bottomline

Ovo FeatherWing napajanje sadrži industrijsku PSU tehnologiju u pristupačnom formatu koji je izuzetno jednostavan za korišćenje. Regulatori napona su ovde impresivni - sposobni da rade u okruženjima sa ozbiljnim izazovima.

Koje je vaše mišljenje o ovom proizvodu?
0 (0)

 

Feather je Adafruitov sistem razvojnih ploča, dostupan u širokom spektru MCU-a i perifernih opcija. FeatherWings su ono što se naziva “štit tip dodatnih pločica“ koje se slažu iznad ili ispod glavne ploče kako bi proširile njene mogućnosti. Würth Elektronik je napravio četiri ovakve dodatne ploče i njima prikazao neke od svojih industrijskih tehnologija u pristupačnom faktoru koji je pritom i jednostavan za korišćenje.

Uobičajeno je da se Feather ploče napajaju ili USB vezom ili baterijom (postoji i kolo za punjenje na samoj ploči). Takođe postoji opcija napajanja 5V direktno na GPIO zaglavlje. Iako je ovo više prilagodljivosti u energetskom delu od one kod većine konkurenata, još uvek je daleko od toga da sve bude spremno za industrijsku primenu. Ovde dolazi MagI3C FeatherWing. Pokreću ga istoimeni MagI3C moduli, te nudi stabilan izlazni napon u širokom spektru mogućnih ulaznih scenarija.

Zagledajući malo dublje u unutrašnje funkcionisanje modula, nalazimo neke zanimljive čipove koji su se ugnezdili u kolo. Prvo, MagI3C FDSM (regulator fiksnog izlaznog napona) prihvata bilo koji ulazni napon između 6 VDC i 36 VDC i spušta ga na regulisanih 5 VDC. Dodatni VDMM (promenljivi regulator izlaznog napona) vodi tih 5 VDC dalje sve do unapred podešenog napona od 3,3 VDC. Ovaj drugi čip se može uključiti ili isključiti preko prekidača na ploči i njegova namena je da obezbedi napajanje od 3,3 VDC za FeatherWings module. Snaga se na MagI3C ploču isporučuje preko terminala bez zavrtanja, koji prihvata žice različite debljine. Tu je i USB konektor sa strane, koji omogućava napajanje preko standardnog microUSB kabla.

Prema podacima proizvođača, MagI3C moduli koji se koriste za ovaj FeatherWing mogu da isporuče struju do 1 A, što je dovoljno za skoro svaku aplikaciju sa mikrokontrolerima. Korišćeni moduli takođe nude funkcije termičkog gašenja, kao i zaštitu od prekomerne struje ili niskog napona.

U našim testovima smo otkrili da je stabilnost izlaza modula odlična. Mereći napone na neopterećenom modulu, naš pouzdani Fluke 289 je prijavio stabilnih 5,0160 VDC, ±0,01 V dok je ulazni napon linearno rastao za 7-32 VDV. Sa nepromenljivim ulaznim naponom, izlaz je bio savršeno stabilan. Ovo je zapanjujuće izvedeno rešenje. Bilo bi sasvim prihvatljivo i da je u pitanju DCDC pretvarač koji dobro radi kada mu se na ulaze dovode različiti, ali nepromenljivi naponi, ali ovaj PSU zahvaljujući izuzetno sposobnim MagI3C modulima na njemu, uspeva da savlada naš veoma zahtevan test sa sjajnim “bojama”.

Vredi napomenuti da su sve korišćene komponente Würth visokokvalitetne komponente – i to ide čak i do konektora. Sigurni smo da ovo značajno poboljšava pouzdanost i performanse.

Nepotrebno je reći da smo sasvim impresionirani ovim odličnim delom inženjerije. Iako je na prvi pogled naizgled jednostavan, ovaj FeatherWing zaista doprinosi pločama za koje je napravljen – dozvoljavajući im da se napajaju pomoću niza industrijskih standardnih napona, istovremeno nudeći niz zaštitnih funkcija. U maloprodaji se može naći za 66 dolara, pri čemu je to ploča za napajanje sa MagI3C i zaista je najbolji industrijska PSU veza za Feather ekosistem.

Više informacija o MagiI3C FeatherWing-u: https://www.we-online.com/catalog/en/VDRM_FEATHERWING

 

Aleksandar D.
Follow me