EcoStruxure™ Facility Expert je softver zasnovan na cloud rešenju koji vrši optimizaciju utroška energenata, upravljanja opremom i održavanja.

EcoStruxure™ Facility Expert je moćno softversko rešenje osmišljeno da bi se pojednostavilo poslovanje, učinilo ga efikasnijim i ekonomičnijim, povećalo pouzdanost proizvodnog procesa i opreme.

Svoju široku primenu EcoStruxure™ Facility Expert ima u komercijalnim objektima, tržnim centrima i trgovačkim lancima, najčešće platformu koriste prodavnice, restorani, specijalne trgovine, banke, benzinske pumpe, ali i složeni industrijski i proizvodni pogoni. Moguće je odabrati rešenje koje u potpunosti odgovara potrebama korisnika.

Uz EcoStruxure™ Facility Expert cloud softver, moguće je ne samo optimizovati efikasnost poslovanja u komercijalnom ili industrijskom segmentu, već korisnicima pruža mogućnost preventivnog održavanja opreme, kao i dodatne usluge u upravljanu energentima. Pomoću naprednije aplikacije, EcoStruxure™ Facility Advisor, korisnici dobijaju i dodatnu vrednost u vidu snažnijeg analitičkog softvera i usluge koji, uz praćenje potrošnje energenata, može testirati performanse opreme u kompleksnim procesima. Na ovaj način korisnik dobija konkretne savete i dodatne preporuke kako racionalizovati potrošnju i ostvariti veći profit po kvadratnom metru trgovačkog lanca ili proizvodnog pogona.

Konkretan primer primene su trgovački lanci, koji prema HACCP regulativama, moraju dva puta dnevno očitavati i evidentirati temperaturu svih rashladnih uređaja u svojim maloprodajnim objektima. Zadaci poput ovog oduzimaju vreme zaposlenima u trgovačkim centrima, udaljavajući ih od postavljenih prioriteta. Primenom Facility Expert softvera, ovi rutinski zadaci se automatiziraju, a podaci prikupljaju u centralnom sistemu, te sistematizuju i pouzdano beleže i arhiviraju. Dodana vrednost je i pravovremena detekcija kvara na opremi, te alarmiranje odgovornih osoba u objektu kao i partnera za održavanje opreme, čime se značajno dobija na vremenu odziva i ponovnom uspostavljanju radnog režima.

Brzi pristup na osnovu digital logbook-a

Izrada digitalnog dnevnika osigurava dostupnost i deljenje dokumentacije o životnom ciklusu projekta, uključujući jednopolne šeme, plan održavanja i još mnogo toga.

  • Napravite i skenirajte QR kodove da biste pratili vašu opremu radi dugoročnog rasporeda održavanja i podsetnika
  • Pristupite istoriji korišćenja i održavanja opreme i dokumentaciji jednim jednostavnim skeniranjem
  • Na licu mesta kreirajte izveštaje o inspekcijama i aktivnostima

Efikasnije upravljanje je moguće i povezivanjem pojedinačne opreme putem pametnog telefona ili tableta, čineći rutinsko održavanje još lakšim i otklanjanje problema bržim, pouzdanijim, učinkovitijim i ekonomičnijim. Konačno, poboljšanjem efikasnosti poslovanja i celog tima proces postaje ekonomičniji.

Velika prednost ovog softvera je svakako merenje i praćenje potrošnje svih energenata (električne energije, gasa) i upoređivanje potrošnje energetskih resursa između različitih objekata u istom trgovačkom lancu. Poznato je da su najveći potrošači u objektima osvetljenje i klimatizacija, a konkretnim uvidom u potrošnju energije po kvadratnom metru, u poređenju sa podacima o prometu, menadžeri lanaca mogu lako izračunati rentabilnost svakog pojedinačnog objekta i te planirati dalji razvoj poslovanja.

Benefiti za korisnike

Najviše benefita donosi na osnovu sledećih postavki:

  • Kontrola budžeta
  • Koristite energetske ciljeve za izveštavanje i predviđanje budžeta
  • Postavite ciljeve potrošnje i upozorenja
  • Prilagodite organizaciju svog portfolia po grupi objekata (region, vrsta i površina …)
  • Brzo uporedite rezultate po objektu za prepoznavanje najgorih performansi
  • Uporedite performanse opreme po objektu i otkrijte najpovoljnije mogućnosti uštede energije

Izborom EcoStruxure™ Facility Expert softvera, učinićete značajan iskorak u svojem poslovanju. Bićete obavešteni o problemima čim se pojave i moći ćete ih analizirati uz relevantne informacije, gde god da se nalazite.

Sa ključnim informacijama dostupnim na dodir prsta, možete odlučiti hoćete li se uputiti na lokaciju, dodeliti zadatak tehničaru na terenu ili odložiti intervenciju do sledeće posete. Na ovaj način možete predvideti potrebe za održavanjem za lanac prodajnih mesta, odnosno postojenja, ili samo jednog komada opreme, a kako biste izbjegli neprijatna iznenađenja.

U slučaju kvara opreme, EcoStruxure™ Facility Expert mobilna aplikacija je pouzdan partner. Obaveštenja, pristup i nadgledanje opreme mogući su gde god da se nalazite. Na ovaj način, zaposleni se mogu u potpunosti osloniti na podršku svojih kolega i profesionalaca, dok jednostavan i intuitivan interfejs omogućava brže razumevanje situacije i lako rešavanje problema. Odmah nakon rešavanja problema, moguće je dobiti kompletne izveštaje, sa grafičkim prikazima i dostaviti ih korisnicima.

O kompaniji Schneider Electric
Mi u kompaniji Schneider Electric verujemo da je pristup energiji i digitalnoj tehnologiji, osnovno ljudsko pravo. Podstičemo sve da sa manje resursa ostvare više, u skladu sa našim sloganom Life Is On svuda, za svakoga, u svakom trenutku.

Obezbeđujemo digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Kombinujemo vodeće svetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge na polju energetike i automatizacije u integrisana rešenja za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Spremni smo da otvorimo nebrojene mogućnosti kroz otvorenu, globalnu i inovativnu zajednicu koja predano deli našu misiju i vrednosti koje su inkluzivne i osnažujuće.

www.se.com/rs
www.se.com

Aleksandar Dakić
Follow me