Kompanija Schneider Electric, globalni specijalista u upravljanju energijom i automatizacijom, nedavno je dobila svog 500.000 registrovanog korisnika besplatnog online edukativnog programa Energy UniversityTM. Ovaj program pruža mogućnost obuke profesionalaca iz svih tipova industrija i na svim organizacionim nivoima iz domena energetske efikasnosti, kao i priliku da steknu sertifikaciju u oblasti upravljanja energijom.

Od 2009. godine više od 200 besplatnih kurseva mogu se pratiti na 13 jezika u 185 zemalja sveta. Neke od dostupnih tema su: energetska efikasnost, automatizacija i kontrola u objektima, osvetljenje, HVAC, data centri, industrijski sistemi, električni sistemi, primene rešenja u hotelima, bolnicama i još mnogo toga.

“Edukacija o upravljanju energijom je krucijalna veza koja omogućava organizacijama i zajednicama širom planete da aktivno rade na održivoj i efikasnoj budućnosti, koja će nas dovesti do nezagađene planete. U Schneider Electric-u želimo da naučimo naše klijente i korisnike Energy University programa kako da postanu istinski prenosioci promena u njihovim industrijama, odnosno kako da na najefikasniji način primene znanje koje su dobili putem našeg online kursa. – izjavila je Kris Leong, CMO, Schneider Electric-a.

Pored kontinuiranog porasta broja korisnika, Energy University nastavlja sa obukom i treninzima već postojećih korisnika. Individualni profili korisnika su različiti: od inženjera održavanja i data centar operatora do menadžera objekata, i to pokazuje primenljivost ovog programa. Takođe, i multinacionalne kompanije koriste usluge Energy University program za profesionalan razvoj budući da imaju mogućnost kreiranja zasebnih segmenata edukacije, koje mogu da postave na svoj sajt i koje su korisne za internu edukaciju svih zaposlenih.

Kako bi se dodatno poboljšale edukacija o energetskoj efikasnosti, program takođe nudi resurse nedovoljno pomognutim organizacijama kojima su informacije neophodne. Svi kursevi su besplatni i poseduju realna rešenja kao i praktične informacije o najboljem načinu korišćenja energije. Mogu se pohađati online u bilo koje vreme i sa bilo kojeg mesta u svetu ali je omogućeno i skidanje transkripta i ostalih materijala. Dostupnost podataka je neograničena.

Takođe, 2014. godine, u konkurenciji od 342 projekta, Energy University osvojio je prvo mesto evropske komisije za održivu energiju u kategoriji učenja. (2014 Sustainable Energy Europe Award).

Više informacija o Energy University programu možete pronaći na: www.MyEnergyUniversity.com

Aleksandar D.
Follow me