FANUC isporučuje 1300 robota Volkswagen grupi

FANUC dobija veliku narudžbu robota i isporučiće 1300 robota u 4 fabrike Volkswagena i Audija.

Specijalista za automatizaciju i proizvođač industrijskih robota FANUC je obezbedio još jednu veliku porudžbinu od Volkswagen grupe. Tokom 2022. i 2023. godine, kompanija će snabdevati četiri fabrike grupe sa ukupno oko 1.300 robota za podršku proizvodnji. Većina ovih FANUC robota je namenjena za Volksvagen-ov proizvodni pogon u Bratislavi, Slovačka. „Oduševljeni smo što sada možemo da proširimo našu dugogodišnju i poverljivu saradnju sa Volksvagenom na fabriku u Bratislavi“, kaže Ralf Vinkelman, generalni direktor FANUC Deutschland GmbH.

Glavna fabrika Volkswagena u Wolfsburgu takođe će dobiti veliku seriju robota. Potpuno električni ID.3 trebalo bi da siđe sa proizvodne linije tamo od 2023. godine, a FANUC roboti će pomoći u njegovoj konstrukciji karoserije. FANUC roboti će takođe doprineti širenju e-mobilnosti u Audiovoj novoj fabrici baterija u Ingolštatu. Četvrta fabrika koju će FANUC isporučiti kao deo veće narudžbine je Audi fabrika u Đeru, u Mađarskoj, gde već godinama postoji bliska saradnja dve kompanije.

Zahvaljujući mesečnom proizvodnom kapacitetu od oko 10.000 robota, FANUC je u mogućnosti da isporuči velike automobilske projekte u željenom vremenskom okviru, uprkos napetoj situaciji u lancu snabdevanja širom sveta. FANUC-ov portfolio robota obuhvata više od 100 modela, uključujući izbor SCARA robota, koji su veoma traženi za proizvodnju baterija za električna vozila zbog svoje nosivosti i dokazane pouzdanosti. U junu, na sajmu Automatica 2022 u Münchenu, specijalista za automatizaciju je takođe predstavio novi model robota za opterećenja do 1.000 kg, što ga čini idealnim za upotrebu u proizvodnji baterija.

O kompaniji FANUC
FANUC ima više od 40 godina iskustva u automatizaciji proizvodnih linija. Kompanija sa sedištem u Japanu je automatizovala sopstvenu proizvodnju do izuzetno visokog stepena. Roboti već decenijama proizvode nove robote u podnožju planine Fudži. Pored robota, FANUC je lider u CNC kontrolama, glodanju, žičanim EDM mašinama i mašinama za brizganje, kao i laserima.

O FANUC-U

FANUC je jedan od lidera na području industrijske automatizacije CNC upravljačkih sistema, robota i proizvodnih mašina (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT). Od 1956. godine, FANUC je pionir u razvoju numeričkog upravljanja mašinama u oblasti automatizacije. Sa 264 filijale širom sveta i više od 8.000 zaposlenih, FANUC se može pohvaliti gustom mrežom prodaje, tehničke podrške, istraživanja i razvoja, logistike i korisničke službe.


FANUC Serbia d.o.o.
Kralja Petra I Karađorđevića 92ª, 22330 Nova Pazova
Tel: +381222150324, info@fanuc.rs, www.fanuc.rs

Pratite nas na LinkedIn-u: FANUC Serbia
Za više informacija kontaktirajte nas na sales@fanuc.rs.

Aleksandar Dakić
Follow me

← Previous post

Next post →