Tehnologija robotskog zavarivanja panasonic super activewire proces

Panasonic Super ActiveWire (S-AWP) tehnologija omogućava zavarivanje velikom brzinom uz minimalno rasprskavanje. Ovaj inovativni proces kombinuje dva aspekta za koja se ranije smatralo da je nemoguće kombinovati.

Prvi aspekt se odnosi na održavanje stabilnog luka kratkog spoja na visokim amperažama. Pri većim amperažama luk prelazi u neželjeni globularni transfer što kod Super ActiveWire procesa nije slučaj. Drugi aspekt je da ovaj proces omogućava homogen zavar i prilikom jako velikih brzina zavarivanja sto je apsolutna novost na tržištu.

Korišćenjem oscilatornog dodavanja žice u kombinaciji sa stalnom kontrolom i korigovanjem funkcije strujne krive omogućava se transfer materijala kratkim spojem sto dovodi da znatnog smanjenja rasprskavanja i deformacije osnovnog materijala kao i do homogenog izgleda zavara posebno kod tankih materijala.

Ovi rezultati se postižu smanjenim unosom toplote kao i povećanim depozitom materijala prilikom procesa zavarivanja. Ovaj proces drastično povećava broj kratkih spojeva u toku transfera materijala kao i smanjivanje kapljica, a samim time i smanjivanje rasprskavanja. Pored toga skoro je potpuno eliminisana nestabilnost kupke. Pansonic robot sa S-AWP procesom poseduje servo motor za dodavanje žice snage 200W. Motor je direktno povezan sa točkićima za dodavanje žice sto povećava preciznost i brzinu dodavanja odnosno uvlačenja žice. Brzina dodavanja i uvlačenja žice moze biti veca od 150 puta u sekundi.

S-AWP možete koristiti da zavarujete Aluminijum klasičnim MIG procesom ili Panasonic stich posebnim software-om za Aluminijum. Takođe se može koristiti za MAG zavarivanje tanjih čelika visoke zatezne čvrstoće koji se koriste u auto industriji. Za ovu primenu savetujemo korišćenje Panasonic HBC (Heat Balance Control) software-a.

S-AWP se može uspešno koristiti za zavarivanje pocinkovanih čelika kao i za zavarivanje svih tipova nerđajućih čelika.

Za sve blize informacije i eventualnu prezentaciju S-AWP procesa kao i generalno za Panasonic robote možete nas kontaktirati na info@neminik.co.rs


Više informacija: NEMINIK d.o.o. – Automatizacija, uređaji, servis, dodatni materijal, oprema za zavarivanje i rezanje : tel:+381 63 450 544, +381 63 452 959 : info@neminik.co.rs

Aleksandar Dakić
Follow me

← Previous post

Next post →