Oni nastoje da prevaziđu ekološke i društvene izazove kroz stalne tehnološke inovacije

Japanski FANUC, kao stručnjak za automatizaciju i proizvođač industrijskih robota, u svom širokom izboru proizvoda i usluga, poboljšava vrednost IoT rešenjima u tri oblasti – CNC sistemima, robotima i mašinama. Kroz stalne tehnološke inovacije, nastoji da prevaziđe ekološke i društvene izazove i na taj način doprinese održivosti kompanije.

Kako ističe FANUC, jedna od vodećih svetskih kompanija u industrijskoj automatizaciji fabrika i dobavljača CNC upravljačkih sistema, robota i proizvodnih mašina – obradnih centara, mašina za eroziju žice i mašina za brizganje plastike – njihov fokus je uvek bio na razvoju čvrstog korporativnog sastava fokusiranjem na pomenute oblasti bez slepe težnje ka proširenju obima poslovanja.

„Cilj je da ostanemo kompanija od poverenja svih zainteresovanih. Kroz uporne tehnološke inovacije i ispunjavanjem društvene odgovornosti kroz poslovne aktivnosti kompanije, nastojimo da pružimo vrednost ne samo kupcima, već i kompaniji.“

Danas, najveća grupa FANUC kupaca su proizvođači automobila i njihovi dobavljači, kao i druge industrije – elektronika, hrana, farmaceutska i medicinska – koje povećavaju svoju bazu industrijskih robota.

U prvom planu su ciljevi održivog razvoja

FANUC-ova posvećenost stvaranju održivog društva predstavljena je znakom koji se sastoji od stilizovanog lista drveta i simbola beskonačnosti.

„Stalnim tehnološkim inovacijama nastojimo da prevaziđemo ekološke i društvene izazove i tako doprinesemo održivosti društva. „FANUC je i nastaviće da teži ostvarivanju ciljeva održivog razvoja stvaranjem nove vrednosti i rešavanjem ekoloških pitanja kao što su klimatske promene i druga društvena pitanja, uključujući potrebu za poboljšanjem radnog okruženja“, naglašava kompanija.

FANUC održivo društvo

FANUC-ova posvećenost stvaranju održivog društva predstavljena je znakom koji se sastoji od stilizovanog lista drveta i simbola beskonačnosti.

Među naporima kojima gigant iz Japana značajno doprinosi smanjenju emisije gasova staklene bašte, manjoj potrošnji energije i jačanju korišćenja zelene energije je i zamena hidraulike u mašinama električnom energijom. Takve su, na primer, njihove električne mašine za brizganje plastike, koje prodaju pod robnom markom ROBOSHOT.

Prvi u svetu po niskim troškovima potrošnje energije

FANUC-ove električne mašine za brizganje plastike prve su na svetu sa najnižom potrošnjom energije, što zauzvrat donosi velike uštede korisnicima.

FANUC ROBOSHOT

Roboshot serija – potpuno električne mašine za brizganje plastike sa najvećom uštedom na svetu.Foto: arhiva kompanije FANUC

FANUC-ova superiorna servo tehnologija i inteligentna rekuperacija energije smanjuju potrošnju energije roboshot mašina za 50 do 70 procenata u poređenju sa hidrauličnim mašinama i 10 do 15 procenata u poređenju sa električnim mašinama drugih proizvođača.

Sa veoma niskim troškovima održavanja, veoma visokim radnim stopama, manje komponenti i manje habanja, FANUC-ove ROBOSHOT mašine obezbeđuju najniže ukupne troškove vlasništva na tržištu.

Precizniji i stabilniji dizajn

Mašine oblikuju rastopljenu plastičnu masu u različite oblike tako što je sipaju u alate ili metalne kalupe. Mnoge komponente koje se koriste u svakodnevnom životu, uključujući komponente za mobilne telefone, auto-delove i medicinske instrumente, prave se pomoću mašina za brizganje plastike.

Zahvaljujući veoma krutom mehanizmu sa niskim trenjem, Fanuc mašine mogu da izvrše preciznije i stabilnije oblikovanje komponenti i da pomognu u proizvodnji proizvoda preciznog oblika sa visokom dodatom vrednošću. Pored toga, veštačka inteligencija u praćenju povratnog toka pomaže u proceni stepena istrošenosti prstenova protiv povratnog toka, omogućavajući zamenu komponenti u optimalno vreme. Ovo doprinosi smanjenju grešaka u dizajnu i poboljšanju radnih brzina livenja proizvoda u kalupe.

Na tržištu više od 35 godina

Glavne komponente ROBOSHOT mašina su FANUC-ov CNC kontroler i servomotori, koji mašini obezbeđuju efikasnost, kontrolu i nisku potrošnju energije.

FANUC-ove potpuno električne ROBOSHOT mašine za brizganje plastike su na tržištu više od 35 godina i konstantno su se razvijale tokom godina. Svaka nova verzija donosi japanske vrednosti na tržište, kao što su preciznost, doslednost i perfekcionizam, ističu u FANUC-u.

Ove mašine su širom sveta prepoznate kao izuzetno pouzdane i sa izuzetno niskim troškovima održavanja, a u proizvodnju kompanija donose stabilnost i konstantan kvalitet sa većom dodatnom vrednošću.

Nasovna fotografija: Dragan Kujundžić/FANUC

O FANUC-u
Kompanija FANUC je jedan od vodećih svetskih proizvođača automatizacije za CNC upravljačke sisteme, robote i proizvodne mašine (ROBODRILL, ROBOCUT i ROBOSHOT). Od leta 1956. je FANUC pionir u razvoju numeričko upravljanih mašina u automatizaciji industrije. Sa više od 260 lokacija FANUC-a po celom svetu i više od 8000 zaposlenih nudi FANUC mrežu prodaje, tehničke podpore, istraživanja u razvoju, logistiku i usluge za stranke.


Za više informacija obratite se na:
FANUC Serbia d.o.o.
Kralja Petra I Karađorđevića 92a, 22330 Nova Pazova
Telefon: +381222150324
Pišite na info@fanuc.rs
Domaća strana: www.fanuc.rs

Sledite nama: LinkedIN, Facebook, Instagram, YoutubeFANUC Serbia

Aleksandar Dakić
Follow me