NORD DRIVESYSTEMS posebno je razvio svoje decentralizovane frekventne pretvarače NORDAC ONSK 300P za zahteve horizontalne transportne tehnologije u intralogistici i skladištima. Pretvarače odlikuje integrisan Ethernet interfejs, mogućnost IIoT-a, potpuna mogućnost priključivanja i kompaktan dizajn. Sada je raspon snage NORDAC ON proširen na 3 kW.

Frekventni pretvarači NORDAC ON deo su modularnog sistema NORD i mogu se optimalno kombinovati sa motorima proizvođača.

  • NORDAC ON je dizajniran za aplikacije s asinhronim motorima,
  • NORDAC ON+ dizajniran je za kombinaciju s visoko efikasnim IE5+ sinhronim motorima.

Pogoni se mogu koristiti u širokom rasponu brzina i tako omogućuju smanjenje varijanti, na primer u velikim intralogističkim sistemima. NORDAC ON je sada dizajniran za raspone snage do 2,6 kW – NORDAC ON+ za do 3 kW. Oba imaju integrisane Industrial Ethernet interfejse. Komunikacioni protokoli, na primer Profinet, EtherNet/IP ili EtherCAT, mogu se jednostavno postaviti putem parametara. Ažuriranje firmvera takođe se može implementirati putem Etherneta. To čini pretvarače frekvencije NORDAC ON/ON+ optimalno prikladnima za integraciju u okruženja IIoT. Oprema takođe uključuje dijagnostičke, M12 priključke za senzore i aktuatore i, uz NORDAC ON+, dodatne kodere koji se baziraju na protokolu koje je dobro zaštićeno od smetnji.

Ekonomično plug-and-play rešenje

Decentralizovani pretvarači koji štede prostor mogu se savršeno integrisati u transportne sisteme, značajno smanjujući napore ožičenja u poređenju sa kabinetskim pretvaračima frekvencije. Njegovi priključci čine NORDAC ON/ON+ ekonomičnim plug-and-play rešenjem za intralogističke primene. Pretvarači su prikladni za direktnu montažu motora ili zidnu montažu.


Kompanija NORD DRIVESYSTEMS
Sa približno 4.900 zaposlenih danas, NORD DRIVESYSTEMS razvija, proizvodi i prodaje pogonsku tehnologiju od 1965. godine i jedan je od vodećih globalnih dobavljača kompletnih usluga u industriji. Pored standardnih pogona, NORD isporučuje koncepte i rešenja specifične za aplikacije za posebne zahteve kao što su pogoni za uštedu energije ili sistemi zaštićeni od eksplozije. U finansijskoj 2022. godini, godišnja prodaja iznosila je 1,07 milijardi evra. NORD ima 48 podružnica u 36 zemalja i dodatne prodajne partnere u više od 50 zemalja. Oni pružaju tehničku podršku, lokalne zalihe, montažne centre i korisničku podršku. NORD razvija i proizvodi širok spektar pogonskih rešenja za više od 100 industrija, zupčanika za obrtne momente od 10 Nm do preko 282 kNm, isporučuje elektromotore u opsegu snage od 0,12 kW do 1.000 kW i isporučuje potrebnu energetsku elektroniku sa pretvarači frekvencije do 160 kW. Inverterska rešenja su dostupna za konvencionalne instalacije u kontrolnom ormaru, kao i za decentralizovane, potpuno integrisane pogonske jedinice.


Više informacija: ELEKTRO MOTORNI POGONI doo
Vladimira Popovića 38-40, 11070 Novi Beograd, Srbija +381 11 63 00 327 e-mail: office@empbeograd.co.rs www.empbeograd.co.rs

Aleksandar Dakić
Follow me