Raspoređivanje, zašrafljivanje, testiranje, lemljenje, hvatanje, otvaranje i zatvaranje kontejnera i mnogo više: Festo modularna platforma čini osnovu za širok spektar aplikacija. Ovaj dobro-usaglašen sistem kit, objedinjuje kinematiku, kontroler i softver i time vam štedi novac i skraćuje vreme potrebno za pojavljivanje na tržištu – od razvoja do programiranja i puštanja u rad.

Modularna platforma za rukovanje omogućava precizno prenošenje objekta ili alata krivom putanjom. Ovo je posebno pogodno za primene u elektronici i prilikom lake montaže, kao i kod automatizacije u laboratorijama. Konstruktori mašina i sistema mogu umnogome smanjiti svoje inžinjerske troškove uz upotrebu ovog kita. Predefinisani funkcijski moduli iz softverske biblioteke i intuitivno programiranje aplikacije sa sekvencerom pojednostavljuju programiranje i puštanje u rad.

Modulare Handhabungsplattform 3
Pouzdan i spreman za upotrebu
Ovaj Festo sistem u kitu čini osnovnu platformu za širok spektar aplikacija. Spreman je za upotrebu i zahvaljujući svom otvorenom interfejsu može se lako integrisati u svako radno okruženje koje je konstruktoru mašine potrebno. Uz perfektno usaglašene komponente i kinematske funkcije, softver i kontroler garantuju pouzdanost u radu. Korišćenje standardnih komponenti obezbeđuje atraktivnu cenu rešenja. Kitovi ovog tipa otvaraju potpuno novi potencijal za uštedu. Oni omogućavaju kontruktorima mašina i sistema da se u potpunosti koncentrišu na svoj primarni posao.

Softver otvara lak put ka željenom rezultatu
Programiranje i puštanje u rad su brzi i laki sa predefinisanim funkcionalnim modulima iz Handling Motion Lib. Omogućene su sledeće funkcije: parametrizacija koja je odgovarajuća povezanoj kinematici, referentna putanja i operacije kretanja za kinematiku, predefinisani CNC programi, point-to-point pokreti, U dohvatanje, kružno kretanje, krivolinijska putanja, definisan interfejs za komunikaciju i host sisteme, menadžment datoteka i sistem za obradu poruka o greškama i sekvencijalno procesiranje. Povrh svega, osnovni sekvencer sa svojim grafičkim korisničkim interfejsom (GUI) obezbeđuje da generisanje programskih sekvenci bude jednostavno i pouzdano.

Modulare Handhabungsplattform 1Moduli sa predefinisanim funkcijama iz softverske biblioteke i intuitivno programiranje aplikacija uz sekvencer čine programiranje i puštanje u rad jednostavnim.

Kompaktan i poveziv
U Kitu se nalazi kompaktni kontroler CECC-X. Ovim je omogućeno da se mnoštvo funkcija izvede opremom koja zauzima veoma mali prostor. On sadrži čitav opseg predefinisanih interfejsa za kontrolu sistema – uključujući i OPC-UA interfejs za Industriju 4.0.

ModulareHandhabungsplattform2Festo modularna platforma za rukovanje je osnova za širok spektar aplikacija, kao što su zašrafljivanje, testiranje, razvrstavnje, uzimanje i postavljanje na željeno mesto, lemljenje, hvatanje vakuum sisaljkama i još mnogo toga.

O kompaniji Festo
Kompanija Festo je vodeći svetski proizvođač opreme za industrijsku i procesnu automatizaciju. Kompanija snabdeva pneumatskom i električnom automatizacionom tehnologijom oko 300.000 kupaca u oblasti industrijske i procesne automatizacije u preko 200 zemalja. 17.800 zaposlenih u 61 kompaniji širom sveta pronalazi rešenja za unapređenje poslovanja svojih partnera. Festo isporučuje 30.000 kataloških proizvoda u nekoliko stotina hiljada verzija i gotovo 10.000 rešenja po zahtevima korisnika svake godine u 176 zemalja širom sveta. Svake godine 9% od godišnjeg prometa se investira u istraživanja i razvoj, a 1,5% prometa se investira u osnovne i napredne obuke. Ipak, treninzi nisu dostupni isključivo za Festo zaposlene – Festo Didactic SE nudi osnovne i napredne programe obuka u oblasti automatizacionih tehnologija za svoje korisnike, studente i zainteresovane polaznike kurseva.


Više informacija: Festo Beograd, Omladinskih brigada 90v, 11070 Beograd, Tel: +381 11 7853 900 , e-mail:info@festo.rs, http://www.festo.rs

Aleksandar Dakić
Follow me