ADI Design Index 2023 Selection predstavlja predizbor za nagradu Compasso d’Oro (Zlatni kompas), najvažniju i najstariju italijansku nagradu za dizajn (koju organizuje ADI – Association for Industrial Design) u Milanu. ADI Muzej dizajna koji se nalazi u Milanu ima trajnu postavku sa dalekosežnom zbirkom nagrade Compasso d’Oro. ELESA je predstavljena sa dva proizvoda, koji su osvojili nagradu 1994. godine. Ova zbirka je deo nacionalnog kulturnog blaga Italije i prepoznata je od Ministarstva za kulturno blago kao izvanredan umetnički i istorijski značaj.

Svake godine Permanent Design Observatory – ADI institucija, koju čini nekoliko stručnih tela širom Italije – proverava italijanske dizajnerske proizvode, koje ocenjuje stručni žiri. Biraju se proizvodi koji se ističu svojom jedinsvenošću kao i funkcionalnom i tipološkom inovacijom. Takođe se uzimaju u obzir primenjeni proizvodni procesi i korišćeni materijali. Posebna pažnja se poklanja proizvodima koji se ističu korisničkom jednostavnošću, poštovanjem ekoloških principa, društvenim dodatnim vrednostima i posebnim dizajnom.

Elesa+Ganter M2000 SWN rukohvati

photo: Elesa+Ganter

Među 219 proizvoda i usluga, koje je ADI Permanent Observatory izabrala u 14 različitih kategorija nalazi se i M.2000-SWM rukohvat sa monostabilnom funkcijom uključivanja i LED prikazom kompanije ELESA. Nagrađen je u kategoriji „Workplace Design“.

Ova nova i važna nagrada potvrđuje visoki kvalitet tehničkih rešenja kompanije ELESA, koja se ističu prepoznatljivim dizajnom i inovativnim proizvodima. M.2000-SWM rukohvat je već nagrađen od strane priznatih žirija, kao što je LEAP Design Award (SAD, 2022. godine) i IF Hannover (Nemačka, 2023. godine).

ELESA rukohvat je primljen u Lombardy Excellence of Design 2023. Ova inicijativa regije Lombardija u saradnji sa ADI LOMBARDIA potvrđuje značaj dizajna u regionu koji je najviše industrijalizovan u Italiji kao pokretača za nove investicije i pospešivanje održivosti i turizma.
ADI Design Index izbor je do početka decembra bio izložen u WeGil Space u Rimu.


Više informacija na: elesa-ganter.com

Aleksandar D.
Follow me