INOVANCE TECHNOLOGY EUROPE razvio je cenovno pristupačan AC multidrive sa STO funkcijom i mogućnošću upravljanja PM i indukcionim motorima.

  • Potreban prostor u elektro ormanu smanjen je za 50% u odnosu na tradicionalne frekventne regulatore
  • Modularni dizajn sa do 8 motornih modula po ispravljaču
  • Mogućnost rada u U/F i vektorskom režimu
  • Dva ekspanziona slota za IO signale ili komunikacione kartice koje mogu biti PROFINET, EtherCAT, Ethernet/IP, Modbus TCP/RTU

MD800 modularni frekventni regulator

Godine 2021. grupa za industrijsku automatizaciju Inovance Technology Europe najavila je INOVANCE MD800 – modularni frekventni regulator dizajniran da zadovolji potrebe evropskih proizvođača mašina za fleksibilnim i skalabilnim multidrive frekventnim regulatorom sa do sada najmanjim „footprint“-om.

MD800 modularni frekventni regulator

INOVANCE MD800 karakteristike

Modularni dizajn INOVANCE MD800 omogućava da se do 8 invertorskih modula napaja iz jednog ispravljačkog modula deleći energiju kroz zajednički DC bus. Uređaj poseduje mnoštvo funkcija uključujući zasebni STO (safe torque off) za svaki motorni modul, mogućnost upravljanja PM i indukcionim motorima, +24 VDC posebno napajanje za kontrolnu jedinicu i veliki broj I/O ekspanzionih i komunikacionih kartica. Invertorski moduli mogu se koristiti u „heavy duty“ režimu sa 150% opterećenja za za zahtevne aplikacije ili „normal duty“ režimu sa 110% opterećenja za ventilatore i pumpe.

MD800 modularni frekventni regulator

INOVANCE MD800 predstavlja cenovno pristupačno rešenje pošto su ukupni troškovi instalacije značajno smanjeni. Na uređaju se nalaze konektori sa oprugama koji su jednostavni za povezivanje što skraćuje vreme potrebno za ožičenje. Za razliku od tradicionalnih frekventnih regulatora napaja se jednim energetskim kablom pa je i broj eksternih komponenti smanjen (kleme, osigurači…) Dizajniran je za rad u oštrim industrijskim uslovima jer poseduje elektronske komponente obložene 3C3 i 3S2 premazom dok mu je dozvoljena radna temperatura od -20 do +60C. Može raditi na nadmorskoj visini do 4000m i poseduje poseban kanal za hlađenje svakog hladnjaka.

INOVANCE R&D inženjeri u Španiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji i Turskoj u saradnji sa lokalnim proizvođačima mašina i sistem integratorima osigurali su da INOVANCE MD800 zadovolji i premaši zahteve proizvođača mašina koje postavljaju kada su frekventni regulatori u pitanju. Bilo da se radi o jednostavnim transporterima ili o kompleksnim mašinama za štampu sigurni smo da INOVANCE MD800 predstavlja najkompaktnije i najfleksibilnije rešenje na tržištu sa odličnim odnosom cene i kvaliteta.


Više informacija:
SM Automation 2017 doo
Maksima Gorkog 56/L4
Beograd, Srbija
www.smatomation.rs

Aleksandar Dakić
Follow me