Lak način da se poboljša ventilacija

Mobilni AMEN 716 CO2 monitor iz Thebena pouzdano pokazuje koncentraciju CO2 u sobi semaforskim prikazom bojama. Pomoću ovog uređaja ciljana ventilacija može se koristiti na mestima kao što su učionice i kancelarije kako bi se smanjili štetni aerosoli u prostoriji, poboljšao kvalitet vazduha u sobi i smanjili troškovi grejanja.

U trenutnim okolnostima, redovno provetravanje je neophodno kako bi se smanjile koncentracije aerosola u mestima kao što su škole, jaslice, kancelarije i sale za sastanke. Lako razumljiva indikacija trenutne koncentracije CO2 pruža specifične informacije o tome kada prostorije treba provetriti kako bi se poboljšao kvalitet vazduha.

Mobilni AMEN 716 CO2 monitor iz Thebena ovo čini posebno jednostavnim.Uređaj se lako može povezati sa stonim ili prenosnim računarom putem USB kabla ili utičnice uz pomoć USB jedinice za napajanje. Takođe se može ugraditi na zid pomoću osnovne ploče koja se može zašrafiti. Uređaj nije potrebno konfigurisati. Koncentracija CO2 se meri tačno na osnovu naučno definisanih graničnih vrednosti i prikazuje se putem semaforskog sistema (crvena, žuta, zelena). To olakšava procenu kada je potrebna sledeća ventilacija. Istovremeno, sprečava i nepotrebno duge periode ventilacije koji rezultiraju hlađenjem soba, a samim tim i povećanim troškovima grejanja.


Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, http://www.sobel.rs

Aleksandar Dakić
Follow me