Kompaktno rešenje za popravku kvaliteta vazduha

thePrema P360 KNX Multi detektor prisutnosti iz Thebena sa integrisanim CO2 senzorom otkriva ne samo prisustvo ljudi, već i koncentraciju CO2 u prostoriji.

Pomoću ovog uređaja može se ciljano vršiti ventilacija radi smanjenja štetnih aerosola u prostoriji i poboljšanja unutrašnjeg kvaliteta vazduha.
Dobar kvalitet vazduha u sobi i redovna ventilacija zatvorenih prostora su važniji nego ikad u ovom trenutku. Naročito u kancelarijama i učionicama, stalno merenje koncentracije CO2 znači da se prostorije mogu ciljano provetriti kako bi se smanjila koncentracija štetnih aerosola i poboljšao opšti kvalitet vazduha.

Ovde dolazi thePrema P360 KNKS Multi kompanije Theben: Uređaj kombinuje detektor prisutnosti i CO2 senzor u jednom kompaktnom kućištu. Osobe u prostoriji se pouzdano otkrivaju i istovremeno se obezbeđuje precizno merenje koncentracije CO2. Ventilacija se efikasno kontroliše putem KNKS automatike zgrade na osnovu lako podesivih graničnih vrednosti.

Jednostavna instalacija i integracija u KNKS automatizaciju zgrada
Kako se više uređaja kombinuje u jednom kućištu, postoji samo jedna jedinica za ugradnju. Ovo znatno smanjuje količinu napora potrebnog pri instalacii. Pored prisustva i koncentracije CO2, mere se i relativna vlažnost, temperatura i barometarski vazdušni pritisak. Ovo omogućava pokretanje daljih radnji sistema upravljanja zgradama zasnovanog na KNKS-om jednim uređajem. Praktično: već instalirani detektori prisutnosti koji su u KNKS-u mogu se lako i ekonomično nadograditi.


Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, http://www.sobel.rs

Aleksandar Dakić
Follow me