FANUC, svetski lider u automatizaciji fabrika, priznat je od strane globalne ekološke neprofitne dobrotvorne organizacije CDP za svoje liderstvo u korporativnoj transparentnosti i performansama u pogledu klimatskih promena, čime je po prvi put obezbedio mesto na godišnjoj „A listi“.

Na osnovu podataka prijavljenih kroz Upitnik CDP o klimatskim promenama 2023, samo 346 kompanija je klasifikovano na A listi od više od 21.000 kompanija širom sveta.

Social media image about CPD A-list

Photo: FANUC

FANUC je postavio srednjoročne i dugoročne ciljeve za smanjenje emisija gasova staklene bašte i ulaže više napora da ih postigne. Ciljevi kompanije za fiskalnu 2030. godinu potvrđeni su inicijativom SBT (Science Based Targets), koja se zasniva na Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, Instituta za svetske resurse i Svetskog fonda za prirodu.

FANUC doprinosi realizaciji društva sa neutralnom emisijom ugljenika promovišući smanjenje emisija, ne samo iz sopstvenih aktivnosti kompanije već i onih svojih kupaca, razvojem i obezbeđivanjem proizvoda sa poboljšanim performansama uštede energije.

Više informacija na ovom linku.

O FANUC-u

Kompanija FANUC je jedan od vodećih svetskih proizvođača automatizacije za CNC upravljačke sisteme, robote i proizvodne mašine (ROBODRILL, ROBOCUT i ROBOSHOT). Od leta 1956. je FANUC pionir u razvoju numeričko upravljanih mašina u automatizaciji industrije. Sa više od 260 lokacija po celom svetu i više od 8000 zaposlenih FANUC nudi mrežu prodaje, tehničku podršku, razvojna istraživanja, logistiku i usluge za korisnike.


FANUC Serbia d.o.o.
Karađorđeva 166, 22300 Stara Pazova
Telefon: +381222150324
Pišite na info@fanuc.rs
Domaća strana: www.fanuc.rs

Sledite nama: LinkedINFacebookInstagramYoutube – FANUC Serbia

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)