NI identifikuje najnovije trendove koji pokreću industriju kako ona postaje sve više umrežena
 ni trend watch
NI (Nasdaq: NATI), proizvođač platformi koje omogućavaju inženjerima i naučnicima da rešavaju najkomplikovanije inženjerske izazove, objavio je danas izlazak NI Trend Watch 2016. Ovo je treći godišnji izveštaj sa nizom tema fokusiranih na IoT i na njegov uticaj na to kako upravljamo podacima – od korišćenja softvera, preko kreiranja prototipova 5G mreža, do toga da postaje stvarnost.
“Kako svet postaje sve povezaniji, velika količina realnih podataka dostupnih danas, obećeva inženjerima i naučnicima sjajan uvid u stanje, međutim kreiranje dobrog uvida predstavlja izazov.” Tako je ocenio Erik Starkloff, NI izvršni potpredsednik prodaje i marketinga na internacionalnom nivou. “Mi ulažemo dosta energije da pomognemo našim korisnicima da ostanu ispred poplave analognih podataka tako što pratimo trendove koji će im pomoći da procesuiraju neverovatno složenu količinu podataka koje prikupljaju kako bi doneli prave odluke u pravo vreme.“
ni trend watch2
NI Trend Watch 2016 istražuje sledeće teme:

  • Pravljenje prototipova vodi 5G od koncepta ka stvarnosti – 5G će nesumnjivo podići naše mobilne mreže na, do sada nezamislive visine, ali put ka njemu ne dolazi bez izazova
  • Big Analog Data budućnosti: Od radionice do velike kompanije – Sa napretkom senzorskih i mrežnih tehnologija, nikada nije bilo lakše i isplativije uključivati merenja u sisteme.
  • Konačno je tu: Napredak mrežnih standarda za podršku Industrijskom internetu stvari (IoT) – Mrežne tehnologije moraju da napreduju da zadovolje potrebe nove generacije industrijskih sistema i radikalno promene način na koji upravljamo mašinama, elektro-mrežama i transportnim sistemima.
  • Testiramo veliki prasak pametnih uređaja – Umesto da razviju jedinstveni test sitem za svaki uređaj koji se testira, test lideri moraju da razvijaju pametne sisteme koju mogu da se prilagode i testiraju sve pametne uređaje.
  • Korišćenje softvera – Zahtevno tržište ubrzano traži konvergenciju i najbolje iz svih sfera. Proizvođači softvera moraju da odgovore na ove zahteve.

Preuzmite kompletan izveštaj na www.ni.com/trend-watch.
Preuzmite pdf brošuru.


Više informacija: National Instruments d.o.o., Kosovelova ulica 15, SI 3000 Celje, Slovenija, serbia.ni.com

Marija D.