Manjak kvalifikovanih radnika, cenovna konkurencija i sve veća fleksibilnost u proizvodnji predstavljaju nove izazove za proizvođače. Na Irex-u u Tokiju, najvećem svetskom sajmu robota, vodeći proizvođač u automatizaciji i industrijskih robota, FANUC, predstavio je rešenja za fabriku budućnosti, uključujući mnoštvo tehnoloških inovacija.

Najveća novost na štandu FANUC-a bio je CRX-10iA. Ovaj lagani kolaborativni robot uspostavlja potpuno novi nivo industrijskih robota koji rade ruku pod ruku s proizvodnim radnicima. U poređenju s postojećom CR serijom robotskih kolaboratora iz FANUC-a, potpuno novi CRX-10iA je znatno lakši i zato se može koristiti za jednostavnu instalaciju u širokom spektru aplikacija kao što su transportni sistemi bez vozača (AGV). Takođe Teach dodatak za CRX-10iA može se zameniti tablet računarom, što povećava jednostavnost upotrebe posebnim novim korisničkim interfejsom. Novi korisnički interfejs posebno je pogodan za korisnike sa malo iskustva u programiranju zahvaljujući intuitivnom upravljanju. CRX-10iA je zato idealan za kupce koji prvi put žele koristiti robote u svojoj proizvodnji. Iako su kupci u automobilskoj industriji već uveliko automatizovali svoje proizvodne procese, male i srednje kompanije imaju stalni porast potražnje. CRX-10iA dolazi u dve verzije: Kao verzija kratke ruke s dosegom od 1,2 metra i kao verzija sa dugom rukom sa krakom do 1,4 metra. Nosivost je 10 kilograma. Dok se svih šest modela postojećih „zelenih“ CR serija kolaborativnih FANUC robota zasnivaju na proverenim i široko korištenim industrijskim robotima kompanije, novi CRX-10iA kolaborativni robot otvara novo poglavlje u istoriji japanskog stručnjaka za automatizaciju.

 

JEDNOSTAVNE FUNKCIJE I PROGRAMIRANJE
Na prvi pogled, ergonomski dizajn belog CRX-10iA je upečatljiv. Iza vitke ruke i tela robota krije se poznati FANUC kvalitet – u kombinaciji sa jednostavnim funkcijama, jednostavnom instalacijom i jednostavnim programiranjem. Kao i njegove kolege iz „zelene“ serije CR, CRX-10iA može biti opremljen sistemom za viziju koji omogućava autonomno utovar i istovar kontejnera ili sistema polica. Na Irex-u, CRX-10Ai je pokazao svoju sposobnost utovara metalnih blokova u alatni stroj ROBODRILL. To se realizuje pomoću 3D senzora za vid.

VRHUNSKA POUZDANOST

  • Moderni dizajn koji je u potpunosti siguran za rad zajedno sa ljudima
  • Podržano FANUC-ovim višegodišnjim iskustvom u dizajniranju i proizvodnji robota svetski dokazanom pouzdanošću
  • Isti beskompromisni standardi kvaliteta koje kupci očekuju od FANUC-ovih proizvoda

BRZA INSTALACIJA

  • Lak i kompaktan dizajn omogućava jednostavnu integraciju u bilo koji radni prostor ili postojeći sistem
  • Jednostavna instalacija bez upotrebe opreme za dizanje
  • CRX koristi najnoviji FANUC-ov kompaktni R-30iB Mini Plus kontroler za još veću uštedu prostora

JEDNOSTAVNO PROGRAMIRANJE

  • CRX robot olakšava programiranje koristeći najsavremeniju tehnologiju i novi korisnički interfejs
  • Jednostavno povezivanje sa hvataljkama drugih proizvođaća
  • FANUC-ova Inteligentna automatizacija sa: iRVision, iRPickTool i još mnogo toga

Više informacija: FANUC AUTOMATION d.o.o., Kralja Petra I Karađorđevića 92a, 22330 Nova Pazova, Srbija, Tel: +381 22 215 0324, Fax: +381 22 2150 327, Mob: +381 63 1040 016, E-mail: info@fanuc.rs, www.fanuc.rs

 

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)