Sa lansiranjem IEP3, FAULHABER proširuje svoju liniju proizvoda inkrementalnim enkoderom koji, zahvaljujući najnovijoj tehnologiji čipa, postiže veoma visoku rezoluciju i tačnost. Sa prečnikom od samo 8 mm, FAULHABER IEP3 je veoma lagan i kompaktan, a ipak i dalje nudi rezoluciju do 10.000 linija po obrtaju – što je omogućeno najnovijom tehnologijom čipa sa visokom interpolacijom. U standardnoj verziji, rezolucija se može slobodno programirati od 1 do 4.096 linija po obrtaju. Štaviše, tehnologija čipa koja se koristi obezbeđuje Visoka poziciona tačnost od tipično 0,3 °m, kao i visoka ponovljivost od tipično 0,05 °m zahvaljujući kompenzaciji tačnosti.

Impresivna preciznost zahvaljujući najnovijoj tehnologiji čipova

FAULHABER IEP3 se može napajati naponom napajanja od 5 V i 3,3 V. Ovo ga čini pogodnim i za upotrebu u aplikacijama koje se napajaju baterijama, koje obično rade sa 3,3 V. Širok temperaturni opseg od -40 do +125°C takođe otvara vrata za različite upotrebe. IEP3 je pogodan za širok spektar primena i odlikuje se visokom preciznošću u najmanjim prostorima za instalaciju. Oblasti primene uključuju, između ostalog, protetiku u oblasti medicinske tehnologije, optičke primene, kao što su teleskopi, mikroskopi, laseri ili kamere, proizvodnja poluprovodnika ili robotika.

FAULHABER IEP3

ON-axis enkoder sa 2-polnim senzorskim magnetom je robustan i jednostavan po dizajnu. Zahvaljujući svojim modularnim karakteristikama, koje je FAULHABER već uspostavio sa serijom IE3 enkodera, IEP3 enkoder predstavlja platformu za naše različite motore. Proizvod se može kombinovati sa DC motorima serija: 0816SR, 1016SR, 1024SR, kao i sa koračnim motorima serija: AM0820, AM1020 i AM1524.

Dostupne su različite opcije za električno povezivanje enkodera, kao što su PVC ili FEP kablovi, opcije konektora kao i različite dužine kablova.

Prednosti:

  • Visoka rezolucija sa do 10.000 linija po obrtaju
  • Najnovija tehnologija čipova sa kompenzacijom tačnosti za visoku tačnost položaja i ponovljivost
  • Veoma lagan i kompaktan

FAULHABER MINIMOTOR SA
Zona Artigianale 8
Madonna del Piano
6980 Croglio
Tel.: +41 (0)91 611 31 00
info@faulhaber.ch

www.faulhaber.com

Aleksandar D.
Follow me