Otvorene su prijave za plaćenu studentsku praksu u Majkrosoft razvojnom centru u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS), a zainteresovani mogu birati između šest različitih pozicija za praktikante, dok apliciranje traje do 7. aprila. Praksa je prilika za sve studente osnovnih i master studija za sticanje praktičnog znanja u jednoj od najvećih globalnih IT kompanija, uz podršku mentora eksperata koji imaju bogato iskustvo u različitim oblastima iz industrije. Za program prakse u MDCS-u se mogu prijaviti i studenti već nakon prvog semestra na osnovnim studijama.
 
Prijave putem linka za sledeće pozicije:

  •  Software Engineering Internship
  • R&D Internship in Machine Learning
  • R&D Internship in the field of Mechanical Prototyping
  • R&D Internship in FPGA design and Embedded systems
  • Research Internship in the field of User Experiences 
  • Customer Development Internship 

Tokom tri meseca prakse praktikanti će imati prilike da nauče kako se ideje pretvaraju u stvarnost, radeći na razvoju najsavremenijih digitalnih rešenja.

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji otvoren je 2005. godine, kao četvrti razvojni centar ove kompanije u svetu, a tim danas čini više od 500 vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. MDCS nastao je sa idejom da angažovanjem talenata iz zemlje i regiona uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Majkrosoft tehnologija. Svaki član MDCS tima svojim idejama i posvećenošću utiče na veliki broj ljudi, menjajući njihov pogled na svet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi Majkrosoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Majkrosoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Aleksandar Dakić
Follow me