U novoj S-4 seriji korigovali smo sistem za osetno bolju efikasnost. U pogledu zvučne izolacije, jednostavnosti održavanja i potrošnje energije, naši inženjeri su razvili revolucionarni dizajn koncept koji je vrlo uredan i lepo uređen. Najnovija generacija BOGE vijačnih kompresora, iznenađujuće je tiha i promoviše inovativnu tehnologiju separacije ulja; jednostavna je za održavanje i najefikasnija je u svojoj klasi!

Dizajniran kao pokretačka snaga industrijskog napretka, BOGE S-4 serija predstavlja značajan napredak u pogledu potrošnje energije, buke i jednostavnosti održavanja. Bilo 55 ili 160 kW – svi S-4 modeli imaju vrhunski agregat (IntegrateDrive) razvijen u kući, koji je dizajniran za maksimalnu efikasnost i gotovo bez održavanja.

Revolucionarno razmišljanje i jasan dizajn S-4 imaju pozitivan učunak na sve faktore troškova – do kraja radnog veka. Linija S-serije, kao i prethodna, koristi se za testiranje novih tehnologija koje smanjuju potrošnju energije i nivo buke u istoj meri. Rečju, novi S-4 zastupa najefikasniji, najtiši i najekonomičniji izbor vijčanih kompresora u svojoj klasi.

Princip dizajna
Sve potrebne komponente integrisane su u „IntegrateDrive“ agregatu; svi delovi koji zahtevaju održavanje su na dohvat ruke u kompaktnom modu. Dakle, nema potrebe za cevovodima ili spojnim kablovima. Ovo načelo znači da su jedinice korišćene u S-4 seriji veoma efikasne i da garantuju visoku stopu isporuke vazduha sa minimalnom potrošnjom energije. Nepovratni ventil minimalnog pritiska koji rasterećuje kompresor nakon isključivanja i efikasno smanjuje gubitke pritiska, osigurava lagani start bez kontrola pritiska.

Ekološki izolacioni materijal
Osim preusmeravanja rashladnog vazduha u svetu zvučne izolacije, novi, ekološki izolacioni materijal nanet je direktno na tačke preusmeravanja. Sastoji se od nezapaljivog recikliranog materijala, smanjuje značajno zvučni pritisak zahvaljujući svojstvu visoke apsorpcije.

Nova uloga za rashaldni vazduha
Pogon i vijčani blok po svojoj prirodi proizvode visoke nivoe buke. Uloženo je mnogo truda, na minimiziranju nivoa buke u dizajnu nove S-4 serije. Višestruko preusmeravanje vazduha za hlađenje veoma efektivno suzbija buku, a kako bi se osiguralo da ne dođe do gubitaka u performansama hlađenja, povećan je i prostor vazduha za hlađenje.

Prednosti radijalnog ventilatora
Činjenica da tihi radijalni ventilator radi na vrlo niskoj brzini, ima pozitivni učinak ne samo na nivoe zvučnog pritiska, nego smanjuje pogonsku snagu ventilatora, povećava efektivnost i smanjuje troškove energije. Ventilator se takođe može kombinovati sa regulatorom brzine rotacije da bi se dodatno smanjila buka, ali i potrošnja energije.

Osetno bolja efikasnost
Korigovali smo sistem za osetno bolju efikasnost u novoj S-4 seriji. U pogledu zvučne izolacije, jednostavnosti održavanja i potrošnje energije, naši inženjeri su razvili revolucionarni dizajn koncept koji je vrlo uredan i lepo uređen. Najnovija generacija BOGE vijačnih kompresora, iznenađujuće je tiha i promoviše inovativnu tehnologiju separacije ulja; jednostavna je za održavanje i najefikasnija je u svojoj klasi!

BOGE Effiliance „IntegrateDrive“ vijčani blok
Sama srž nove S-4 serije, Effiliance „IntegrateDrive“ (Integrisani prenos snage sa motora na vijčani blok) nije samo prvi BOGE vijčani blok sa potpuno integrisanim pogonom, već i test za nove tehnologije za redukovanje potrošnje energije i nivoa buke. Integrisani prenos snage sa malim gubicima i bez održavanja, podmazan kompresorskim uljem, koje cirkuliše kroz kompresor. Sve komponente su velike, a da bi se izbegao gubitak ulja u unutrašnjem sistemu i obezbedila maksimalna efektivnost, novi vijčani blok je pozicioniran na optimalnu operativnu tačku, čime je postignuta potpuna kontrola nad svim performansama i pritiskom.

Elastični „tihi“ nosač
Princip izolacije od vibracija karakteriše se kroz ceo dizajn serije S-4. To je razlog zbog čega se koristi vertikalni separator ulja. Ovim principom efektivno se suzbijaju vibracije i oscilacije kroz vijčani blok i agregat. Vijčani blok i agregat su postavljeni na tihi nosač, koji je postavljen na ram kao vibraciona izolacija. Save ove mere dodatno smanjuju nivo buke.

Proizvedeno u BOGE-u
Kako bi zadovoljili najviše standardne kvaliteta, novi S-4 je razvijen u potpunosti „u kući“ – uključujući Effiliance agregat sa integrisanim PRENOSNIKOM.

Izvanredna efikasnost
BOGE S-4 serija ima sve što je potrebno kako bi nadmašila sve vijačne kompresore u svojoj klasi u smislu efikasnosti, nivoa zvučnog pritiska i emisije CO2.

Minimalni troškovi održavanja
Od zupčanika bez održavanja, pa sve do principa izvlačenja za hladnjak ulja i vazduha – savršena kombinacija svega što troškove održavanja čini minimalnim.

Vrhunski inženjering
Insistiranje na premium kvalitetu se isplatilo – pogotovo kada su u pitanju pametne inovacije. Mi to zovemo INOVATIVNI KVALITET.

Kontrola po izboru
Čak i standardni BASE kontroler nudi superiorne opcije kontrole uključujući automatsku zaštitu od smrzavanja i integrisani nadzor curenja u mreži. Opciono je dostupan FOCUS 2.0 kontroler koji može upravljati sa čak do 4 kompresora.

Minimalni nivo buke
Dizajn svakog pojedinačnog detalja na BOGE S-4 seriji je razvijen specijalno sa ciljem da se nivo buke svede na minimalni mogući. Počevši sa malim izmenama u vijčanom bloku, ugradnjom radijalnog ventilatora do elastične spojnice koja efikasno izoluje sve vibrirajuće komponente. Zahvaljujući svim ovim merama, nivo buke na seriji S-4 je ispod 74 dB/A.

Ukupni troškovi posedovanja
Ultra niska potrošnja energije, ne samo da redukuje emisiju CO2, već i troškove samog rada i instalacije. Sve komponente su lako dostupne čime je smanjeno vreme potrebno za redovno održavanje, tako da sve to zajedno, doprinosi ukupnoj uštedi.


Više informacija: Tehnogama d.o.o. Šimanovci, Šimanovci, ul. Dečka bb, Tel: 022/ 215-23-01, office@tehnogama.com, www.tehnogama.com

Aleksandar D.
Follow me