Proizvođači ubrzano modifikuju proizvodne linije kako bi zadovoljili potražnju za zaštitnom opremom, respiratorima i medicinskom opremom. Kompanije za proizvodnju parfema ubrzano proizvode sredstva za čišćenje ruku. Kompanije iz modne industrije ubrzano nabavljaju materijale kako bi proizveli zaštitne maske za lice. Dok kompanije iz medicinske industrije koje su ranije proizvodile jednu vrstu medicinskih komponenti, prelaze na proizvodnju drugih komponenti kako bi odgovorili na novonastale zahteve tržišta.

Kratkoročni izazovi koji su se našli pred Evropskom farmaceutskom industrijom nisu izazvali previše promena u tekućim operacijama, koliko u mogućnosti brzog prilagođavanja u zadovoljavanju potražnje za testiranjima I proizvodnjom novih lekova.

Obzirom na realnu situaciju uzrokovanu COVID-19 virusom, neke farmaceutske kompanije istražuju mogućnost diverzifikacije proizvodnih mesta kak obi umanjile zavisnost od pojedinačnih fabrika I zemalja. U mnogim slučajevima, ovo će se oslikati u postavljanju novih proizvodnih linija u novim proizvodnim fabrikama.

Bez Bez obzira da li ste već imate FANUC robota ili istražujete načine kako na najoptimalniji način da implementirate robota ili kako da ga dodate u Vašoj farmaceutskoj ili proizvodnoj kompaniji, pročitajte dalje o FANUC CR ili CRX seriji kobota koji mogu da vam pomognu da se rešite trenutnih, pod visokim pritiskom, novonastalih okolnosti na jedinstven način.

Jednostavan za korišćenje
FANUC koboti zauzimaju manje dragocenog radnog prostora u proizvodnji u odnosu na tradicionalne industrijske robote, jednostavno ih je programirati I zahtevaju malu krivu obuke i učenja za korišćenje za krajnjeg korisnika.

Kao primer, možemo izdvojiti FANUC uputstvo za učenje koje vam omogućava da testirate I trenirate sa svojim kobotom, bez ikakvog predznanja vezano za kodiranje.
Ovo znači da se FANUC koboti mogu brzo uklopiti u vaš proizvodni process kako bi zadovoljili trenutne potrebe vašeg proizvodnog ili farmaceutskog pogona.

Dok postavljanje tradicionalnih sistema za statističku automatizaciju može da potraje i mesecima kako bi se dizajnirali, instalirali i integrisali u vašu postojeću automatizaciju, koboti se mogu postaviti, integrisati I priključiti u upotrebu za svega par dana.

Fleksibilnost
Ljudski resursi su najfleksibiniji resursi u vašoj proizvodnji, a FANUC koboti su najfleksibilniji roboti.

Pruižajući najbolje od ljudskih veština – fleksibilnost I razumno razumevanje funkcionisanja sveta – zajedno sa najboljim robotskim veštinama – tačnost, ponovljivost i 24/7 dostupnost – naši koboti omogućavaju modularnu i fleksibilnu proizvodnju I razmeštanje ćelija.

Ako na primer tražite načine za brzu izmenu vase proizvodne linije, a imate proizvodne praznine okružene relativno statičnim postojećim sistemom automatizacije, razmislite o popunjavanju tih praznina i uvođenju fleksibilnosti sa čovek-kobot timom.

Slično tome, ako vam je potreban robot za raspodelu za podržavanje aplikacija za medicinska testiranja, razmislite koliko brzo možete povećati svoje mogućnosti uvođenjem dodatnih ljudi I kobota u vašu farmaceutsku proizvodnju.

Pored toga FANUC serija CR I CRX nudi širog opseg korisnog opterećenja (od 4kg do 35kg) I dosega (od 550mm do 1813mm) omogućavajući vam da odabir kobota koji najviše odgovara vašim potrebama.

A zbog svoje fleksibilnosti I lakoće razmeštanja, koboti će biti korisni dosta dugo nakon završetka trenutne pandemije.

Bezbednost
Sigurnost ljudskih radnika ostaje prioritet, čak i u vremenima naglih promena. Dizajnirani da funkcionišu bezbedno rame uz rame sa ljudima i bez potrebe za zaštitnim ogradama, FANUC koboti nude dodatne sigurnosne karakteristike koje krajnjem korisniku donose mir i podržavaju sigurne promene u vašim proizvodnim linijama.

Na primer, FANUC tehnologija sigurnosnog zaustavljanja putem senzora, momentalno zaustavlja rad kobota u trenutku fizičkog kontakta sa čovekom ili objektom. Dalje, naši koboti nude prilagodljiva podešavanja brzine i sigurnosti, dajući vam slobodu i fleksibilnost za većim postizanjem u zajedničkom random prostoru.

Unapređenje i zadržavanje zaposlenih
FANUC koboti dizajnirani su tako da poboljšavaju a ne da menjaju ljude. Neke kompanije se suočavaju sa mogućnošću otpuštanja radnika usled COVID-19 pandemije. Koboti nude načine zadržavanja zaposlenih uz istovremeno povećanje efikasnosti I proizvodnje.

Bez sumnje proizvodne i farmaceutske kompanije žele da pomognu u borbi protiv COVID-19 pandemije. FANUC vam može pomoći da to i ostvarite. Naši stručnjaci za kobote su spremni da pomognu u odgovaranju na sva vasa pitanja.

O kompaniji Fanuc
Korporacija FANUC je jedan od vodećih svetskih proizvođača u automatizaciji fabrika za CNC upravljačke sisteme, robote i proizvodne mašine (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT I ROBONANO). Od 1956. godine, FANUC je pionir u razvoju numerički kontrolisanih mašina u industriji automatizacije. Sa 264 lokacije FANUC širom sveta i više od 7.000 zaposlenih, FANUC nudi gustu mrežu prodaje, tehničke podrške, istraživanja i razvoja, logistike i usluga za korisnike.


FANUC AUTOMATION d.o.o.
Kralja Petra I Karađorđevića 92a
22330 Nova Pazova, Srbija
Tel: +381 22 215 0324
E-mail: info@fanuc.rs
www.fanuc.rs

Aleksandar Dakić
Follow me