Ako je sigurnost na radnom mestu od suštinske važnosti, ona postaje presudna u visoko automatizovanim okruženjima. Uz pomoć ReeR-ovih RFID sigurnosnih prekidača, monitoring vrata i kapija mašina podignut je na novi nivo. Sa R-SAFE tehnologijom dobija se mogućnost povezivanja maksimalno 16 RFID sigurnosnih senzora na red, a onda se dalje samo sa jednim kablom povezuje sa sigurnosnim kontrolerom ili PLC-om. Na taj način štedi se vreme potrebno za žičenje samog sistema, kao i novac na utrošenim kablovima.

ReeR R.safe mosaic

Photo: ReeR/Enel Valjevo

RFID tehnologija omogućava da se ovi senzori kodiraju na tri različita načina kako bi se omogućila odgovarajuća zaštita od neovlaštenog pristupa u svim aplikacijama. Najviši nivo kodiranja omogućava da senzori budu upareni samo sa dodeljenim aktuatorima.

R-SAFE RFID senzori mogu se jednostavno integrisati u postojeće bezbednosne sisteme, nudeći isplativo rešenje za modifikaciju i nadogradnju mašina.

ReeR R.safe

Photo: ReeR/Enel Valjevo

  • Jednostavno rešenje : R-SAFE RFID omogućava individualno očitavanje statusa bez potrebe za povezivanjem izlaza svakog senzora.
  • Efikasno rešenje : Tehnologija bez habanja omogućava duži životni vek proizvoda. Senzori iz ove serije kompatibilni su sa svim proizvodima iz ReeR-ove palete proizvoda. Takođe, mogu se koristiti samostalno ili u seriji.
  • Bezbedno rešenje : RFID senzori imaju zaštitu od neovlašćenog pristupa u skladu sa EN ISO 14119 standardom. Poseduju IP67 i IP69K stepen zaštite, kao i PLe i SIL3 sertifikate.
  • Fleksibilno rešenje : Ovi senzori korisniku daju mogućnost izbora 3 vrste konekcije: sa M12 konektorom, sa M12 konektorom sa kablom ili sa već integrisanim kablom. Takođe, u zavisnosni od potreba korisnika, postoje 3 različita nivoa kodiranja.

Idealan i u najzahtevnijim uslovima

Jedinstvene mehaničke karakteristike omogućavaju zaštitu od sredstava za čišćenje i procesa pranja, što je uobičajan zahtev prehrambene industrije.

ReeR R-SAFE pranje

Otporan na agresivne elemente, npr. sredstva za čišćenje koja se koriste u prehrambenoj industriji. / Photo: ReeR/Enel Valjevo

ReeR R-SAFE pena

Vodootporno kućište u skladu sa zahtevima IP67 i IP69K / Photo: ReeR/Enel Valjevo

Primena u industriji

R-SAFE RFID je idealan primer za mnoge aplikacije u industriji, uključujući prehrambenu industriju, industriju pakovanja, farmacije, hemikalija, štampe, idustriju brizganja plastike, papirnu industriju i još mnogo drugih…

ReeR R-SAFE primena

Photo: ReeR/Enel Valjevo


Kompanija ReeR osnovana je 1959. godine i od tada se bavi proizvodnjom i distribucijom sigurnosnih komponenti za industriju, osvetljenje i kućnu automatizaciju. Danas je ReeR vodeća italijanska kompanija i jedan od glavnih svetskih proizvođača optičkih sigurnosnih senzora u industriji.

Zahvaljujući iskustvu stečenom kroz saradnju sa vodećim svetskim kompanijama u industriji alatnih mašina, automobila, pakovanja i paletizacije, ReeR je u mogućnosti da ponudi širok spektar svetlosnih zavesa, programabilnih kontrolera, fotoćelija, laserskih skenera, kao i interfejsa koji mogu da zadovolje najrazličitije aplikacije.

Enel Valjevo je već čitavu deceniju ekskluzivni distributer ovog proizvođača na teritoriji Srbije. ReeR-ova oprema u svetu sigurnosnih uređaja ističe se pouzdanošću, lakoćom rukovanja i konfigurisanja, širinom palete ponuđenih proizvoda i veoma pristupačnim cenama, nudeći neprikosnoven odnos cene i kvaliteta.


Više informacija: ENEL d.o.o., Ul. Kneza Vasilja Pavlovića 10, 14000 Valjevo, Tel: 014/293-620,293-621, 293-625, 293-626, 291-160, 291-161, FAX: 014/244-641, web adresa: http://www.enelva.rs

 

 

Aleksandar D.
Follow me