Transportni sistem sa inspekcijom pakovanja

Ove godine na sajmu tehnike pored firme Tipteh predstavio se i Eltras in, domaći proizvođač industrijske opreme. Eltras in projektuje, proizvodi: paletizator-depaletizator transportnu opremu, automatizuje proizvodne procese u koje integriše robote KUKA.

Specijalni gosti sajma su bili predstavnici KUKA Roboter sa kojima se Eltras in dogovorio o zajedničkom nastupu u budućim nastupima na našem tržištu. Posetioci su imali prilike da se upoznaju sa kvalitetom izrade izloženog eksponata i novim načinom transportovanja ambalaže.

Osnovu sistema čine transporteri sa “Roller top” trakama za manipulaciju bez posredovanja eksternih manipulatora. Specijalna konstrukcija transportera omogućava da se na proizvod, pored glavnog kretanja trake, prenese i kretanje preko pokretnih elemenata same trake, tako da sam pransporter preuzme ulogu manipulatora. Prilikom transporta vrši se inspekcija ispravnosti pakovanja, a zatim i slaganje ispravnih pakovanja na paletu uz pomoć robota, dok se neispravna odstranjuju iz sistema. Predstavnici firme Eltras in naglašavaju izuzetnu saradnju sa firmom Tipteh, bez čije podrške projekat ne bi bio realizovan u rekordno kratkom vremenu.

Obostrano zalaganje mašinskih i elektro inženjera rezultovalo je i dobijanjem specijalne nagrade “Korak u budućnost”.

Transportni sistem ROLLER TOP, pored naprednog sistema transportnih traka predstavio je i Vision rešenja firme COGNEX za čitanje 2D koda, prepoznavanje karaktera, oblika kutije, pozicije nalepnice i slično. Kompletnom mašinom upravlja PLC sa integrisanim Touch panelom firme Unitronics, dok su svi pogoni regulisani frekventnim pretvaračima YASKAWA. Na transportnom sistemu primenjena je senzorika firme Leuze Electronic, Hans Turck, sigurnosna oprema vodećeg svetskog proizvođača interlock
uređaja, Nemačke firme Schmersal i signalizacija firme Auer. Na sajmu smo predstavili i ostale naše principale među kojima bismo
izdvojili firmu MICRO-EPSILON koja je svetski lider u oblasti preciznih merenja.

Tipteh je na sajmu imao zadovoljstvo da ugosti svoje partnere (kojima se i ovom prilikom zahvaljuje na poseti) i upozna nove ljude sa kojima će u budućnosti sarađivati.


Više informacija: Tipteh d.o.o., Toplice Milana 14A, 11000 Beograd, 011 2892 250, 011 30 18 326, http://www.tipteh.rs

Aleksandar Dakić
Follow me