• Najboljima se pruža mogućnost zaposlenja u kompaniji

Schneider Electric Razvojni centar u Novom Sadu i sa kancelarijom u Beogradu organizuje novi program stipendiranja za studente druge, treće, četvrte godine akademskih ili master studija tehničkih odeljenja na Prirodno – matematičkom fakultetu i Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, kao i Eletrotehničkog i Matematičkog fakulteta Univerzteta u Beogradu.

Osmišljen tako da pruži podršku najboljim studentima u fakultetskim izazovima i dodatno ih motiviše da budu proaktivni i uspešni tokom studiranja. U toku jedne godine, postoje dva ciklusa u trajanju od po šest meseci. Nakon svakog ciklusa, ukoliko stipendisti zadrže iste kriterijume i svojom motivacijom i zalaganjem ostave pozitivan utisak na mentore, automatski će se pridružiti sledećem ciklusu.

Tokom trajanja programa, odabrani studenti će imati priliku da razmenjuju znanja i iskustava direktno sa mentorima i da svoje formalno obrazovanje primene na praktičnim primerima, a osim stipendije, biće im pružena mogućnost da svoju karijeru započnu u kompaniji Schneider Electric.
Pravo da konkurišu imaju studenti koji su na dosadašnjim studijama ostvarili minimalan prosek 8.50. Prijava za program stipendiranja može se izvršiti do petka, 19. februara, putem sajta kompanije u delu Scholarship, gde se nalazi više informacija o samom programu https://www.schneider-electric-dms.com/career

O Razvojnom centru Schneider Electric

Schneider Electric Razvojni centar u Novom Sadu i sa kancelarijom u Beogradu se bavi istraživanjem, razvojem i softverskim inžinjeringom u oblasti elektroenergetike, a posebno unapređenjem modernih infrastrukturnih sistema. Okupljamo preko 1000 stručnjaka iz svih oblasti, a posebno iz oblasti energetike i računarstva sa višegodišnjom saradnjom sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima i IT integratorima širom sveta. Naš glavni proizvod ADMS softver – Advance Distribution Management System, obuhvata razne analitičke funkcije za proračun i optimizaciju rada elektrodistributivnih kompanija. Takođe obezbeđuje alate potrebne za efikasno praćenje, upravljanje, dizajn i optimizaciju distributivnih sistema.

Aleksandar Dakić
Follow me