Kompanija Schneider Electric Srbija, lider u upravljanju energijom i automatizacijom, završava 2015. godinu zadovoljna ostvarenim rezultatima uprkos izazovima u ekonomskom i socijalnom ambijentu. Kompanija je tokom godine učestvovala u realizaciji projekata Makiš, trafo stanica Beograd 20, fabrika Vibac, autoput Crna Gora, zgrada Societe General banke i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda Tivat. U narednoj godini, Schneider Electric planira da nastavi saradnju sa preduzećima od vitalnog nacionalnog značaja.

Radni dorucak sa medijima 2

Godinu završavamo zadovoljni i sa uverenjem da ćemo naredne godine imati još bolje poslovne rezultate. Cilj nam je da nastavimo saradnju sa velikim preduzećima od nacionalnog značaja, kao i da nastavimo sa širenjem prodajne mreže. Takođe, za nas bi od velikog značaja bila i primena novih zakonskih rešenja iz oblasti građevinarstva, koja bi doprinela povećanju poslovne aktivnosti u tom sektoru. Nadamo se da će socijalni i ekonomski parametri koji se mogu odraziti na naše poslovanje ostati stabilni, kako bismo mogli da planiramo i blagovremeno ostvarujemo svoje poslovne aktivnosti“ istakao je Dragoljub Damljanović, generalni direktor kompanije Schneider Electric u Srbiji.

Dragoljub Damljanovic

ADMS Softver, integrisano softversko rešenje za upravljanje električnim dirstributivnim sistemima kompanije Schneider Electric DMS NS, koja je ogranak Schneider Electrica u Novom Sadu, i ove godine, četvrti put za redom, je prema konsultanstkoj kući Gartner proglašen za najkvalitetniji i najbolji proizvod na svetu. Procena je da se ovim softverom zapravo upravlja potrošnjom električne energije u više od 75 miliona domova na 6 kontinenata, jer je ADMS softver (Advance Distribution Management System) instaliran u 136 kontrolnih centara u 54 elektrodistribucije. Poslednjih pet godina kompanija je naročito radila na popularizaciji softvera u Severnoj Americi i Australiji, pa je ovaj softver danas implementiran u više gradova: Philadelphia, Vancouver, Toronto, Raleigh, Burbank, Minneapolis, Denver, Lubbock, Austin, Pinville, Halifax, Melbourne, Canberra, Adelaide, Phoenix, Edmonton itd, kao i u mnogim državama Evrope i sveta: Italija, Engleska, Finska, Švedska, Norveška, Danska, Mađarska, Španija, Kina, Indija, Filipini, Ekvador, Saudijska Arabija, Farska Ostrva, Senegal itd

Radni dorucak sa medijima

Pored brojnih aktivnosti, Schneider Electric je i u 2015. godini nastavio sa sprovođenjem društveno – odgovornih inicijativa. U susret obeležavanju 160. godišnjice od rođenja Nikole Tesle kompanija je uspostavila saradnju sa Muzejom Nikole Tesle u Beogradu. U okviru ove saradnje kompanija će u narednoj godini donirati i instalirati opremu za klimatizaciju arhivskog depoa Muzeja u kom se čuvaju najvrednija Teslina dokumenta. Pored toga, kompanija će pomoći i u izradi jednog od Teslinih brojnih patenata, a koji će biti izložen u Muzeju. Saradnja sa Muzejom Nikole Tesle zvanično je započeta u okviru Francuske nedelje, postavkom izložbe „Tesla u Parizu“, a u okviru koje je predstavljena prepiska između Nikole Tesle i kompanije Schneider iz 1892. i 1893. godine, čime je Schneider postao zastupnik Teslinih patenata iz oblasti proizvodnje, prenosa i korišćenja naizmeničnih struja u Francuskoj.

Kompanija Schneider Electric će i u 2016. godini nastaviti sa implementacijom  brend strategije “Life is On”, sa ciljem da klijentima obezbedi rešenja koja će omogućiti da energija bude dostupna svima i na svakom mestu, održiva, pouzdana i sigurna za korisnike.


Više informacija: Schneider Electric Srbija d.o.o., Vladimira Popovića 38 – 40, 11070 Novi Beograd, Srbija, Tel. +381 (0)11 3773 100 Fax. +381 (0)11 3121 222, www.schneider-electric.rs

Aleksandar Dakić
Follow me