• Domaći kadrovi prepoznati kao izuzetni potencijal, a Schneder Electric HUB na putu da postane razvojni centar za ovaj deo sveta
  • Nova InGrid zgrada i ugovor o modernizaciji i automatizaciji elektrodistributivne mreže još jedan pokazatelj značaja naše zemlje za Schneider Electric

Kompanija Schneider Electric danas je najavila da zapošljava novih 150 ljudi, mahom inženjerske struke i to u u razvojnom centru u Novom Sadu i kancelariji u Beogradu. Ovaj rast predstavlja uvećanje broja zaposlenih za gotovo 15%, a očekivanja su da se taj pozitivan trend nastavi i u narednim godinama.

Rast zaposlenih omogućen je zahvaljujući novim biznisima koje Schneider Electric u Srbiji preuzima sa globala. Uvećavanje portfolija kompanije u Srbiji predstavlja rezultat dugogodišnjeg rada i izuzetnog uspeha domaćih stručnjaka zaposlenih u Schneider Electric-u koji su prepoznati kao kadrovi sa izuzetnim potencijalom.
„Mi smo već započeli sa svim organizacionim i kadrovskim pripremama, kako bismo omogućili brz i funkcionalan prijem novih kadrova koji je planiran za 2024. godinu. Raduje me što u godini kada smo ušli u novi radni prostor na koji smo izuzetno ponosni, najavljujemo i prijem novih ljudi. U ovom trenutku, deo zaposlenih su 322 osobe ženskog pola (više od 30 odsto) što nas stavlja u zlatni standard IT industrije. Stabilan rast zaposlenih, kao i priliv novih biznisa predstavlja izuzetan uspeh za domaću IT industriju“, izjavio je Dragoljub Damljanović, direktor Schneider Electric Razvojnog Centra u Novom Sadu.

Schneider electric nova zgrada u Novom Sadu

photo: Schneider Electric

Kompanija Schneider Electric je ove godine sa Elektrodistribucijom Srbije potpisala ugovor o modernizaciji i automatizaciji elektrodistributivne mreže u Srbiji. „Naredne četiri godine radićemo na projektu koji će značajno povećati pouzdanost isporuke električne energije krajnjim kupcima, efikasnost upravljanja isporukom električne energije, ali će smanjiti prekide napajanja kod krajnjih kupaca. Automatizacija srednje naponske distributivne mreže obezbediće smanjenje gubitaka na mreži, bolju pouzdanost mreže, smanjenje prekida i dužinu trajanja kvarova. A sve to zahvaljujuči najboljem softveru na svetu, koji je proizveden u Srbiji i koristi se na svim kontinentima.“ izjavila je Ksenija Karić, direktorka Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru.

U junu ove godine, više od 900 zaposlenih Schneider Electric Hub-a preseljeno je u moderan poslovni prostor, koji omogućava najbolje uslove za rad, zdravije i opuštenije okruženje. Sve širi portfolio rešenja koja se proizvode u Novom Sadu zahteva i više stručnih zaposlenih za koje je obezbeđeno 14500 m2. Zgrada će imati LEED GOLD sertifikat do kraja godine i smatra se karbonski neutralnom imajući u vidu da za potrebe grejanja, hlađenja i ventilacije koristi električnu energiju isključivo iz obnovljivih izvora. Objekat se snabdeva zelenom energijom iz sopstvene proizvodnje solarne energane postavljene na krovu objekta, a ostatak energije sa zelenim sertifikatom se nadoknađuje kupovinom iz mreže. Veliki poslovni prostor, kao i dalje ulaganje u zaposlene potvrđuje planove kompanije da u narednim godinama dodatno učvrsti poslovanje u Srbiji i nastavi da širi tim.

O kompaniji

Svrha kompanije Schneider Electric je da podstakne sve u nastojanju da maksimalno iskoriste energiju i resurse, pospešujući napredak i održivost za sve. U kompaniji Schneider Electric ovaj koncept nazivamo „Life is On“. Naša misija je da budemo vaš digitalni partner u dostizanju ciljeva održivosti i efikasnosti. Mi pokrećemo digitalnu transformaciju tako što integrišemo vodeće svetske tehnologije u domenu energetike i procesne industrije, od početne tačke do cloud-a, povezujući proizvode, upravljanje, softver i usluge u integrisana rešenja za domove, zgrade, centre podataka, infrastrukturu i industriju. Mi smo najlokalnija od svih globalnih kompanija. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosisteme koji sa žarom dele našu svrhu poslovanja, inkluzivni pristup i osnažujuće vrednosti.

www.se.com/rs

O razvojnom centru u Srbiji – Schneider Electric Hub

Naš razvojni centar – Schneider Electric Hub – bavi se istraživanjem, razvojem i softverskim inženjeringom u oblasti elektroenergetike i unapređenjem modernih infrastrukturnih sistema. Okupljamo veliki broj stručnjaka iz svih oblasti, a pre svega iz oblasti energetike i računarstva. Razvijamo ADMS softver – Advance Distribution Management System, najnapredniji softver koji obuhvata veliki broj različitih analitičkih funkcija za efikasno praćenje, upravljanje, dizajn i optimizaciju rada elektrodistributivnih mreža. U našem Hub-u razvijamo i AGMS (Advance Distribution Gas System), a od ove godine i smart metering i srodna grid edge rešenja, Grid Asset Management kao i Microgrid rešenja.

www.se.com/rs/hub

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)