Da bi ostali konkurentni u novonastalom okruženju, operateri moraju optimalno dizajnirati i upravljati svojim industrijskim resursima. Brzina i tačnost u načinu rada energetskih sistema podupiru njihovu konkurentnost. Ključ uspeha je optimizovano planiranje i praćenje u realnom vremenu.
KBC-jev vizuelni MESATM sistem za upravljanje energijom (EMS) pomaže da se održi
i kontinuirano poboljšava efikasnost i profitabilnost vašeg energetskog sistema u realnom vremenu, na osnovu pristupa modela digitalnih blizanaca.

90% vodećih svetskih kompanija za naftu i gas smatraju KBC za pouzdanog savetnika i partnera za rešenja

Izazov u pogledu troškova energije i emisija

Energetska tranzicija se ubrzava. Podstaknute novim regulatornim pritiscima i pritiscima investitora, procesne industrije moraju dalje i brže nego ikada ranije da smanje emisije i troškove energije.

Da bi ublažili uticaj klimatskih promena od emisije CO2, vladini regulatori, kompanije i lokalne zajednice povećavaju svest o potrebi saradnje na održivosti životne sredine i socijalnoj ekonomiji.

Rešenje – Visual MESA EMS

Kako da zatvorite jaz, nadgledate i smanjite emisiju dok istovremeno poboljšavate svoje energetske performanse?

Koristite kombinaciju iskustva i veština koje podržava sistem upravljanja energijom.

Visual MESA EMS je na svetu prva integrisana tehnologija za praćenje, planiranje i optimizaciju u realnom vremenu za upravljanje energetskim sistemima. Tako pruža uvid u efikasno planiranje, zakazivanje i trgovinu energijom. Preduzmite akcije u realnom vremenu u otvorenoj petlji (u savetodavnom režimu) ili sistemu zatvorene petlje (delujući direktno na zadate tačke kontrolnog sistema) da biste doneli brze i precizne operativne odluke.

Vizuelni MESA EMS radi kao i vi. Objedinjuje analitiku podataka, prvi princip digitalnih blizanaca energetskog sistema i ograničenja u više perioda
za proaktivno planiranje, praćenje i upravljanje imovinom po najnižim ekonomskim troškovima. Sve uz zadržavanje licence za rad.

Slika iznad prikazuje ukupne Visual MESA EMS aplikacije koje rade i međusobno deluju

Vizuelni MESA EMS paket rešenja i ponude vrednosti
KBC je vaš savetnik od poverenja za postizanje ciljeva vašeg energetskog sistema i smanjenja emisija primenom Visual MESA EMS aplikacija:

O kompaniji KBC
KBC, podružnicu u potpunom vlasništvu Yokogawa Electric Corporation, odlikuje izvrsnost u energetskoj i hemijskoj industriji. U više od 40 godina od osnivanja, KBC konsultanti su sproveli 1000+ studija optimizacije, generišući 20+ milijardi dolara koristi za naše klijente. Za više, posetite
www.kbc.global.

Aleksandar Dakić
Follow me