Nova 16 i 32 A zidna priključnica sa prekidačem i blokadom

Mašine i sistemi rade danonoćno, transportne trake rade bez pauze, a dizalice rade bez prestanka i podižu i nose materijale tone teške. Kontejnerske luke, brodogradilišta, fabrike, rudnici, prerada hrane i skladišta su uvek puni aktivnosti. Svugde postoji potreba za bezbednim i pouzdanim napajanjem da bi oni radili nesmetano i isplativo. Ovo je mesto za MENNEKES DUO zidne utičnice sa prekidačima i blokadama. One su popularne godinama u širokom spektru industrija i aplikacija. Sada su u potpunosti redizajnirane i optimizovane, te dolaze u verzijama od 16 A i 32 A sa 3, 4 ili 5 polova. Rezultat je novi i poboljšani proizvod sa fantastičnim novim karakteristikama.

photo: MENNEKES

Laka i brza instalacija

Važno je da proizvod bude jednostavan, da štedi vreme i bude isplativ za instalaciju i naravno da pouzdano radi. Stoga su MENNEKES DUO zidne utičnice dizajnirane sa prekidačem i blokadom kao i sa puno korisnih novih funkcija:

  • Baza kućišta sa izvanrednim karakteristikama
  • Baza kućišta se može rotirati za 180 stepeni. Ovo vam omogućava da fleksibilno koristite kablovsku uvodnicu M32 za dovod kabla za napajanje odozgo ili odozdo prema potrebi. Baza kućišta ima četiri zaptivena ulaza za kablove sa različitim unapred instaliranim navojima (tri M25 i jedan M32).

photo: MENNEKES

Praktična montažna ploča

Montažna ploča se može ukloniti radi lakšeg postavljanja kabla. Utičnica i separator prekidača nalaze se na montažnoj ploči i dolaze prethodno ožičeni. Takođe možete lako da uklonite montažnu ploču sa utičnicom i prekidač kao jednu celinu u bilo kom trenutku, na primer da ih postavite na čvrstu površinu radi održavanja.

Genijalni kombinovani šrafovi

Svaka preklopna i blokirana MENNEKES DUO zidna utičnica ima četiri zatvorena kombinovana zavrtnja sa dvostrukim navojem i unutrašnjim pogonom. Ovo vam omogućava da brzo i lako otvorite i zatvorite kućište pomoću imbus ključa ili šrafcigera sa ravnim vrhom. Vijci sa kombinovanom glavom su napravljeni od plastike i stoga su znatno izdržljiviji od metalnih vijaka.

photo: MENNEKES

Bezbedno i jednostavno rukovanje

Bez obzira da li ste električar koji postavlja i servisira utičnice ili korisnik, bezbedna, laka instalacija i rukovanje utičnicama su od suštinskog značaja. Naše DUO zidne utičnice pružaju sigurnost i udobnost na dva načina:

MENNEKES DUO lock 1

DUO zidne utičnice integrišu rotacionim prekidač i lako se drže u ruci. Moguće je priključiti ili isključiti utikač samo kada je prekidač u položaju OFF―radi sopstvene bezbednosti.

MENNEKES DUO lock 2

Kada je utikač u utičnici, možete okrenuti prekidač na „ON“. Ovo mehanički zaključava utičnicu kako bi se sprečilo da se utikač izvuče kada je pod naponom. Rezultat je bezbedno, pouzdano napajanje za vašu opremu i mašine.

photo: MENNEKES

Veća sigurnost zahvaljujući gumiranom poklopcu sa šarkama (sa IP67 zaštitom od ulaska)

MENNEKES DUO zidne utičnice koje pružaju IP67 zaštitu od ulaza, opremljene su ispupčenim gumiranim poklopcem sa šarkama. Izuzetno ju je lako uhvatiti i držati, čak i u vlažnim uslovima. Ovo čini otvaranje i zatvaranje lakim.

photo: MENNEKES

Praktičan otvor sa poklopcem na šarkama

Za udobnu upotrebu i pouzdan rad bez nezgoda: poklopac na šarkama se lako otvara i zatvara. Otvara se prema gore umesto prema zidu. Ovo sprečava koliziju sa kablovima i kablovskim uvodnicama.

photo: MENNEKES

Brza dostupnost informacija o proizvodu preko QR koda

Informacije o proizvodu moraju biti dostupne električarima i korisnicima. Skeniranjem centralno utisnutog QR koda, uputstva za instalaciju i rad, pribor ili rezervni delovi, izjave o usaglašenosti i drugi važni dokumenti koji se odnose na proizvod su direktno dostupni u bilo kom trenutku.

photo: MENNEKES

Lockout i tagout katanac za dodatnu zaštitu

Da li treba da igrate na potpuno sigurno? Dugme za izbor svakog MENNEKES DUO zidnog prekidača za utičnicu ima rupu za pričvršćivanje sopstvenog katanca za zaključavanje i označavanje. Ovo vam daje dodatnu sigurnost jer sprečava nenamerno uključivanje prekidača kada je utikač u utičnici. Rezultat je potpuna sigurnost, na primer za obavljanje zadataka održavanja. Nemoguće je da se struja nenamerno isporučuje mašinama ili drugoj opremi – suštinski ovo služi radi za sprečavanja nezgoda.

MENNEKES DUO Interlocked

photo: MENNEKES

Povežite se i isključite bez napora

MENNEKES DUO zidna utičnica ima našu X-CONTACT tehnologiju kontaktnih utora. Utori, koji su napravljeni od elastičnog fleksibilnog materijala, imaju proreze u obliku slova X. Kada se utikač ubaci, njegov pin širi otvor u kontaktnoj čauri. Utikač i utičnica su tako bezbedno spojeni. Takođe je posebno lako povezati i isključiti utikač – potrebna je čak 50% manje sile.

photo: MENNEKES

Robusni i trajni materijali

Kućište MENNEKES DUO zidnih utičnica je napravljeno od visokokvalitetne plastike. Dostupni su u vašem izboru materijala: inženjerski termoplast ili plastika koja je otporna na hemijske uticaje.

MENNEKES DUO Switched & Interlocked

photo: MENNEKES

Plastika koja se koristi je otporna na lomljenje i udarce, ima visoku električnu izolaciju i ne propušta toplotu i hladnoću. Specijalna plastika koja se koristi takođe pruža zaštitu od agresivnih supstanci kao što su hemikalije, ulja, masti, alkalna i slana voda.

photo: MENNEKES

U zavisnosti od verzije, DUO zidne utičnice imaju IP44 ili IP67 zaštitu. Ovo ih pouzdano štiti od prskanja vode, prašine i prodora malih stranih tela i vode. Na ovaj način dobijate proizvod koji je izuzetno robustan i otporan na vremenske uslove i koji će pouzdano raditi dugi niz godina.

MENNEKES DUO Switched on place

photo: MENNEKES

MENNEKES DUO zidne utičnice imaju standardne dimenzije koje odgovaraju starijim DUO modelima. Ovo omogućava laku zamenu postojeće DUO zidne utičnice novim modelima.


Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, https://www.sobel.rs

Aleksandar Dakić
Follow me